25 iulie: Prima Zi Mondială a Bunicilor și Vârstnicilor în ARCB, la Mănăstirea Carmelitană de la Ciofliceni

ziua bunicilor2

25 iulie: Prima Zi Mondială a Bunicilor și Vârstnicilor în ARCB, la Mănăstirea Carmelitană de la Ciofliceni

Duminică, 25 iulie 2021, în Arhidieceza de București va fi celebrată prima Zi Mondială a Bunicilor și Vârstnicilor, printr-o Sfântă Liturghie solemnă, celebrată de ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, la Mănăstirea Carmelitană de la Ciofliceni, Snagov, la ora 11.00. Cu această ocazie, ÎPS Aurel Percă va împărți binecuvântarea specială asupra bunicilor și a persoanelor în vârstă și va înmâna mesajul Sfântului Părinte Papa Francisc cu ocazia acestei Zile Mondiale, cu tema „Eu sunt cu voi în toate zilele” (Mt 28, 20)

Ziua Mondială a Bunicilor și Vârstnicilor a fost instituită de Sfântul Părinte Papa Francisc pe 31 ianuarie 2021, alegându-se a patra duminică patra duminică a lunii iulie, în apropierea sărbătorii Sfinților Ioachim și Ana, bunicii materni ai lui Isus (26 iulie).

„Mai ales în acest moment dificil pentru umanitate, în timp ce traversăm, toți în aceeași barcă, marea furtunoasă a pandemiei, mijlocirea voastră [a bunicilor și vârstnicilor] pentru lume și pentru Biserică nu este în zadar, ci indică tuturor încrederea senină a un loc de aterizare”, a spus Papa Francisc în mesajul pe care l-a transmis pentru prima Zi Mondială a Bunicilor și Vârstnicilor pe 22 iunie 2021.

Mai multe modalități creative de a marca această Zi Mondială în comunitățile parohiale au fost sugerate de Dicasterul pentru Laici, Familie şi Viaţă, care a pregătit câteva îndrumări pastorale şi un text de rugăciune.

Nu doar bunicii și vârstnicii, ci și toți membrii comunităților parohiale sunt invitați să participe la celebrarea din 25 iulie de la Mănăstirea Carmelitană de la Ciofliceni. Penitențieria Apostolică a acordat Indulgența Plenară tuturor credincioșilor care „motivaţi de adevăratul spirit de pocăinţă şi caritate, vor participa la 25 iulie 2021, cu ocazia primei Zile Mondiale a Bunicilor şi a Bătrânilor, la celebrarea solemnă pe care Sfântul Părinte Francisc o va prezida în bazilica papală vaticană sau la diferitele celebrări care se vor desfăşura în toată lumea, pe care o vor putea aplica şi pentru sufletele din Purgator”.

Important

Deplasarea la mănăstire se face cu mijloacele proprii ori cu autocarul. Pentru autocar, înscrierile se fac la parohie (cost 25 lei).

Programul întâlnirii va fi transmis live pe Facebook Angelus TV și pe platforma angelustv.ro

 

 

 

Hits: 212

Share the Post