Cateheză despre Sf. Liturghie în Parohia Adormirea Maicii Domnului, București

pr emil

Cateheză despre Sf. Liturghie în Parohia Adormirea Maicii Domnului, București

Pe 11 iulie, în Duminica a XV-a de peste an, la Sfânta Liturghie de la ora 11,00, Pr. Emil Moraru, Responsabil al Oficiului Pastoral pentru Cateheză al ARCB, a fost prezent în comunitatea noastră pentru a le vorbi credincioșilor despre Sfânta Liturghie. La concelebrare au participat Pr. Mihai Mărtinaș – Parohul comunității; Pr. Cristian Vacaru – asistent spiritual pentru românii catolici din Israel; Pr. Marius Ionuț Bănuță – preot vicar la Parohia Sfânta Cruce, București.

img_0785

Prin predica sa, Părintele Emil Moraru a continuat parcursul catehetic prilejuit de Anul Pastoral „Liturgia, celebrare divină, viață creștină”. Părintele predicator le-a amintit celor prezenți cât este de important ca toți credincioșii să aprofundeze învățătura Bisericii pentru a putea înțelege ce este cu adevărat Sfânta Liturghie și să se străduiască să participe activ la celebrarea liturgică. A vorbit despre pericolele care-i pândesc chiar și pe cei care participă frecvent la Sfânta Liturghie; oricât de frumoasă ar fi o celebrare liturgică, ea nu este un spectacol: Liturghia nu este un spectacol: Liturghia înseamnă a merge la întâlnirea pătimirii şi învierii Domnului.”

La sfârșitul celebrării liturgice, Părintele Emil a prezentat cartea a cărei apariție editorială a coordonat-o: „Catehezele Papei Francisc despre Sfânta Liturghie”. Aceasta conține o sinteză a catehezelor Suveranului Pontif; este o carte pe înțelesul tuturor, resursă valoroasă oferită tuturor celor care doresc să aprofundeze Sfânta Liturghie.

Înainte de binecuvântarea finală, Părintele paroh i-a mulțumit Părintelui predicator, confraților preoți și i-a îndemnat pe credincioși să-și trăiască în mod autentic credința.

Pentru cei care nu au reușit încă să o procure, cartea „Catehezele Papei Francisc despre Sfânta Liturghie” se găsește la Librăria „Sfântul Iosif” (Str. General Berthelot, nr. 19, lângă Catedrala Sf. Iosif) și pe site-ul Librăriei „Sfântul Iosif”.

Cristina Șoican

Hits: 646

/ Știri / Tags:

Share the Post