ÎPS Aurel Percă a conferit Sacramentul Mirului la Oituz (Constanța)

Foto 1 Mir Oituz 2021

ÎPS Aurel Percă a conferit Sacramentul Mirului la Oituz (Constanța)

„Tatăl Domnului nostru Isus Cristos să pătrundă inimile noastre cu lumina sa, ca să putem înţelege speranţa pe care ne-o dă chemarea noastră”ar putea fi rugăciunea zilnică a celor 26 de noi „soldaţi ai lui Cristos”, membri ai Parohiei Adormirea Maicii Domnului din localitatea Oituz (Constanța), care au experimentat chemarea lui Isus la misiunea pe care le-a încredințat-o în ziua de duminică, 11 iulie 2021: aceea de a fi martori autentici ai lui Cristos.

26 de adolescenți și tineri, alături de preoți și întreaga comunitate romano-catolică din localitate au trăit bucuria de a-l primi pe  Duhul Sfânt cu darurile sale, prin Sacramentul Sfântului Mir, administrat de ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, în cadrul Sfintei Liturghii solemne, celebrată la ora 10.30.

Le sunt recunoscător părinților și rudelor care s-au îngrijit, acasă, în familie, de formarea spirituală a celor confirmați. Copiilor le mulțumesc pentru participarea la întâlnirile catehetice, îndemnându-i, totodată, să nu uite și să pună în practică ceea ce au auzit la orele de pregătire: că ungerea cu Sfânta Crismă este o confirmare a prezenței Duhului Sfânt în viața fiecăruia dintre ei, și din acest moment, fără teamă, cu ajutorul Duhului Sfânt, vor fi capabili să dea mărturie cu tărie despre credința creștină oriunde s-ar afla.

Mulțumim preabunului Dumnezeu și Mamei Preasfinte, Maria, pentru toate harurile primite și fie ca pacea, bucuria și statornicia în credință să domnească peste comunitatea noastră, iar nou-confirmații să fie lumină și speranță pentru cei din jurul lor!

Pr. Daniel Abalintoaiei
Paroh al Parohiei Adormirea Maicii Domnului, Oituz

Hits: 697

/ Știri / Tags: ,

Share the Post