Reflectarea procesului sinodalității în cea mai recentă întâlnire a Echipei sinodale a ARCB

thumbnail

Reflectarea procesului sinodalității în cea mai recentă întâlnire a Echipei sinodale a ARCB

În seara zilei de luni, 7 martie, cu începere de la ora 19.00, în Palatul Arhiepiscopal a avut loc o nouă întâlnire a Echipei sinodale a ARCB, constituită  cu binecuvântarea Păstorului Arhidiecezei de București, ÎPS Aurel Percă. Această Echipă este coordonată de Pr. Daniel Bulai, care îndeplinește misiunea de Referent Diecezan pentru Sinodul Episcopilor.

Membrii Echipei s-au mai întrunit în câteva ocazii, ultima întâlnire fiind cea din 24 februarie, pentru a  identifica modalități concrete în vederea înțelegerii parcursului sinodal în Biserica locală, în funcție de diferite arii pastorale. Fiecare întâlnire a avut loc într-un climat de rugăciune, de entuziasm și deschidere spre implicare.

De altfel, în întreaga Arhidieceză se trăiește acum, în atmosferă de interiorizare și deschidere față de harul Duhului Sfânt, timpul întâlnirilor, al consultărilor, al rugăciunilor, urmărind cele 8 teme generale propuse în documentul „Faza sinodală în ARCB. Obiective și metode de lucru”, trimis către parohiile Arhidiecezei în data de 29 octombrie 2021.

În acest context, noua întâlnire a Echipei sinodale a avut ca scop definitivarea fișelor consultative destinate parohiilor, institutelor de viață consacrată, tinerilor, asociațiilor laice, școlilor catolice, grupurilor carismatice, familiilor; toate acestea fiind părți constitutive ale Arhidiecezei de București. Aceste fișe vor să fie un ajutor în plus în acest drum complex, care ne angajează pe toți, urmând să fie trimise destinatarilor lor la începutul acestei luni.

Biserica locală a Arhidiecezei, împreună cu întregul Popor al lui Dumnezeu, este conștientă că parcursul sinodal este o lucrare a Duhului Sfânt, care-i călăuzește pe toți spre înțelegerea și aprofundarea credinței astăzi, în contextul complex contemporan în care trăim și în care suntem chemați să fim martori credibili ai lui Cristos.

Pr. Andrei Dumitrescu

Hits: 428

Share the Post