Formularele, în centrul întâlnirii de lucru a Echipei sinodale a ARCB

thumbnail

Formularele, în centrul întâlnirii de lucru a Echipei sinodale a ARCB

În seara zilei de 24 februarie 2022, cu începere de la ora 19.00, în Palatul Arhiepiscopal din București a avut loc o nouă întâlnire a Echipei sinodale a ARCB, constituită cu binecuvântarea Păstorului Arhidiecezei de București, ÎPS Aurel Percă. Această Echipă este coordonată de Pr. Daniel Bulai, care îndeplinește misiunea de Referent Diecezan pentru Sinodul Episcopilor.

După  întâlnirea din 7 decembrie 2021 și cea din 9 februarie a.c., în care s-a constituit Echipa sinodală și s-a încercat identificarea de idei comune în vederea unor acțiuni concrete care să promoveze Sinodul în structurile Arhidiecezei, de data aceasta Echipa sinodală s-a reunit pentru a propune formulare destinate ariilor de responsabilitate care îi revin fiecărui membru în parte. Prin aceste formulare, Echipa sinodală colectează și sintetizează informațiile provenite din toate categoriile pastorale din Arhidieceză.

Astfel, au fost analizate propuneri de formulare și s-au prezentat sugestii de armonizare a acestora, urmând ca în cursul lunii martie formularele să fie trimise destinatarilor lor direcți din Arhidieceza de București: grupuri carismatice, școli catolice, asociații laice, familii tinere, parohii, asociații de tineret, persoane consacrate.

Această întâlnire a fost marcată, ca de fiecare dată, de rugăciune, entuziasm și un valoros schimb de idei și sugestii. Fie ca Duhul Sfânt să ne lumineze inimile și pașii vieții, pentru a merge împreună, ca Biserică, spre Cristos și spre toți oamenii de bunăvoință.

Pr. Andrei Dumitrescu

Hits: 529

Share the Post