Papa Francisc: „Implor să înceteze atacurile armate” (Angelus, 6 martie 2022)

275170855_3251622371738815_5287032579358836518_n

Papa Francisc: „Implor să înceteze atacurile armate” (Angelus, 6 martie 2022)

Iubiţi fraţi şi surori,

În Ucraina curg râuri de sânge şi de lacrimi. Nu este vorba numai de o operaţiune militară, ci de război, care seamănă moarte, distrugere şi mizerie. Victimele sunt tot mai numeroase, precum şi persoanele care fug, în special mame şi copii. În acea ţară martirizată creşte în mod dramatic din oră în oră necesitatea de asistenţă umanitară.

Adresez apelul meu insistent pentru ca să se asigure cu adevărat coridoare umanitare şi să fie garantat şi facilitat accesul ajutoarelor la zonele asediate, pentru a oferi ajutor vital fraţilor noştri şi surorilor noastre oprimaţi de bombe şi de frică.

Mulţumesc tuturor celor care îi primesc pe refugiaţi. Mai ales implor ca să înceteze atacurile armate şi să prevaleze negocierea – şi să prevaleze şi bunul simţ -. Şi să se respecte din nou dreptul internaţional!

Şi aş vrea să mulţumesc şi jurnaliştilor care pentru a garanta informarea îşi pun în pericol propria viaţă. Mulţumesc, fraţi şi surori, pentru această slujire a voastră! O slujire care ne permite să fim aproape de drama acelei populaţii şi ne permite să evaluăm cruzimea unui război. Mulţumesc, fraţi şi surori.

Să ne rugăm împreună pentru Ucraina: aici în faţă avem steagurile sale. Să o rugăm împreună, ca fraţi, pe Sfânta Fecioară Maria Regina Ucrainei. Bucură-te Marie…

Sfântul Scaun este dispus să facă totul, să fie în slujire pentru această pace. În aceste zile, au mers în Ucraina doi cardinali, pentru a sluji poporul, pentru a ajuta. Cardinalul Krajewski, elemoziner, pentru a duce ajutoare celor nevoiaşi, şi cardinalul Czerny, prefect ad interim al Dicasterului pentru Slujirea Dezvoltării Umane Integrale. Această prezenţă a celor doi cardinali acolo este prezenţa nu doar a Papei, ci a întregului popor creştin care vrea să se apropie şi să spună: “Războiul este o nebunie! Opriţi-vă, vă rog! Priviţi această cruzime!”.

Traducere: Pr. Mihai Pătrașcu
Sursa: ercis.ro
Foto: Vadim Ghirda, AP News

Hits: 113

/ Știri / Tags: ,

Share the Post