Ziua Mondială a Săracilor și vizita Uniunii Mamelor Milostive la Catedrala Sf. Iosif

WhatsApp Image 2023-11-20 at 10.08.45 PM

Ziua Mondială a Săracilor și vizita Uniunii Mamelor Milostive la Catedrala Sf. Iosif

Duminică, 19 noiembrie, cea de-a VII-a Zi Mondială a Săracilor a fost celebrată sub mottoul „Nu-ţi întoarce faţa de la niciun sărac” (Tob 4,7). La Catedrala Sf. Iosif din București, ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, a prezidat Sfânta Liturghie, la care au concelebrat PS Cornel Damian, Episcop Auxiliar de București și preoții Catedralei.

La începutul Sfintei Liturghii, Păstorul Arhidiecezei a subliniat că în această ultimă duminică din anul liturgic, Cuvântul lui Dumnezeu ne amintește că va trebui să dăm cont de talanții pe care i-am primit. Totodată, ÎPS Aurel Percă a salutat prezența la Sfânta Liturghie a unui grup din Uniunea Mamelor Milostive Creștine, asociație care activează în Dieceza de Iași. Totodată, în Catedrală au fost prezenți beneficiari ai Asociației Caritas București, iar ÎPS Aurel Percă a amintit mesajul Sfântului Părinte Papa Francisc, care ne îndeamnă să fim plini de milostivire față de cei săraci.

În cadrul omiliei, ÎPS Aurel Percă a intepretat parabola talanților, subliniind că „noi primim multe lucruri în viață, nu suntem proprietarii vieții, iar Dumnezeu așteaptă ca noi să ne desfășurăm talentele sau destoinicia acolo unde ne pune”, dând exemple cum oameni de profesii diferite se pot pune în slujba aproapelui, sau după vocația primită de fiecare, fiind astfel de folos Bisericii. „Și noi trebuie să ne considerăm binecuvântați pentru că Dumnezeu ne-a înzestrat cu multe daruri, dar poate darul cel mai mare de care trebuie să ținem cont este darul credinței, cel mai mare dar”. Sfinții sunt exemple de rodnicie a acestui dar. În acest sens ne îndeamnă și mesajul Sfântului Părinte Papa Francisc pentru Ziua Săracilor. „Să nu ne fie frică să dăm tot ceea ce putem, și bucuria și răsplata va fi mare”, a încheiat Arhiepiscopul de București.

La finalul Sfintei Liturghii, prin intermediul traducătoarei, Madre Chiara din Italia a prezentat mesajul Fondatoarei Surorilor Misionare ale Pătimirii lui Isus, Maria Margherita Lazarri, încă din 1936, avea în inimă lucrarea foarte importată a Uniunii Mamelor Creștine, strângând în jurul ei laici care să conducă societatea către Isus prin bunul lor exemplu. Baza societății este familia, însă inima familiei este mama, iar Dumnezeu, prin Sacramentul Căsătoriei, cheamă și dă fiecărei mame posibilitatea de a trăi căsătoria și maternitatea ca pe o vocație la sfințenie. Mamele se roagă pentru vocațiile sacerdotale, cu o viață interioară profundă, care arată lumea frumusețea căsătoriei creștine.

Astfel, Uniunea Mamelor Milostive s-a născut în Italia din dorinţa Maicii Maria Margherita Lazzari, fondatoarea Congregaţiei Surorilor Misionare ale Pătimirii lui Cristos. Maica Margherita îşi dorea să aparţină congregaţiei şi mamele milostive creştine care să colaboreze cu rugăciunea, deoarece din familie se nasc noi vocaţii la viaţa călugărească, şi la viaţa de familie. În anul 2010, Uniunea Mamelor Milostive Creştine vine şi în România, mai întâi la Butea şi apoi în multe alte comunităţi.

La îndemnul fondatoarei, mamele învaţă de la Isus să ofere prin iubire, iar suferinţele şi durerile care apar pe cale să fie unite cu cele ale lui Isus pentru ca nimic să nu se piardă, ci fiecare lacrimă şi suferinţă să se transforme în haruri şi binecuvântări pentru întreaga omenire. Mișcarea continuă în Dieceza de Iași, prin susținerea Pr. Alois Bulai, a Pr. Imbrișcă, a Sorei Elisabeta și a Maicii Generale Margherita, originară din Butea, dar și a părinților parohi din Dieceza de Iași, acolo unde Uniunea Mamelor Milostive își desfășoară activitatea. În prezent, sunt 150 de mame. Cu mult entuziasm, Sora Chiara i-a mulțumit ÎPS Aurel pentru frumoasa primire în spirit sinodal, dar și mamelor care se roagă și suferă pentru Biserică, pentru preoți, pentru că nu putem să-l primim pe Isus fără preoți.

ÎPS Aurel Percă a primit în dar de la Uniunea Mamelor Milostive un frumos tablou cu Isus răstignit și i-a oferit Maicii Chiara medaliile comemorative emise cu ocazia Anului Jubiliar Vladimir Ghika, mulțumindu-le mamelor pentru tot ce fac la Butea și în Dieceza de Iași, îndemnându-le să se roage în continuare atât pentru Dieceza de Iași, cât și pentru Arhidieceza de București.

Sfânta Liturghie a fost transmisă în direct de Angelus TV și poate fi urmărită aici. 

Hits: 1742

/ Știri

Share the Post