26 noiembrie: Celebrarea Zilei Mondiale a Tineretului în Arhidieceza de București

ziua tineretului

26 noiembrie: Celebrarea Zilei Mondiale a Tineretului în Arhidieceza de București

Duminică, 26 noiembrie 2023, Biserica celebrează Ziua Mondială a Tineretului. Această zi coincide cu ultima duminică din anul liturgic (A) în care este celebrat Cristos, Regele Universului.

Centrul Diecezan pentru Pastorația Tineretului vine în întâmpinarea adolescenților, tinerilor și lucrătorilor pastorali de tineret cu o sărbătoare desfășurată pe parcursul a trei zile. Zilele de 24 (vineri) și 25 (sâmbătă) noiembrie sunt dedicate unei sărbători comune, iar ziua de 26 noiembrie, cu recomandarea de a se face activități specifice în parohii.

Sărbătoarea pe care Centrul Diecezan o propune tuturor, pentru a o trăi împreună, se va desfășura în Popești-Leordeni, în incinta comunității de surori Congregatio Jesu, un colaborator disponibil de fiecare dată cu porțile deschise pentru activități și tineri.

Programul pentru cele două zile este următorul:

  • Vineri, 24 noiembrie – 17:00 – primirea oaspeților; 18:00 – Sfânta Liturghie; 20:00 – Joc interactiv; 21:00 – moment spiritual.
  • Sâmbătă, 25 noiembrie – 14:00 – primirea oaspeților; 15:00 – Sfânta Liturghie; 16:30 – Ateliere; 17:45 – Adorație; 19:00 – timp de voie bună.

Fiecare zi va avea o temă diferită:

  • Vineri – Speranța trăită cu bucurie (cf. tema mondială);
  • Sâmbătă – Cristos, Regele unui suflet tânăr.

De asemenea, fiecare zi va avea câte un invitat special care va expune tema zilei. Vom păstra numirea lor printre surprizele pe care organizatorii le au pentru oaspeți.

Recomandăm ca duminică, acolo unde este posibil, fiecare parohie din Arhidieceză să marcheze această dublă sărbătoare. Centrul Diecezan va sprijini pregătirea acestei zile prin trimiterea câtorva materiale ajutătoare.

Anunțăm că Papa Francisc a trimis și un mesaj cu prilejul acestei zile care poate fi lecturat aici.

Dorim tuturor adolescenților, tinerilor și coordonatorilor lor de grup o dublă sărbătoare cât mai frumoasă și să se bucure de darul tinereții, prin vârsta pe care o trăiesc sau prin tinerii care îi înconjoară!

CDPT

Hits: 196

/ Știri / Tags:

Share the Post