19 noiembrie: Ziua Mondială a Săracilor la Catedrala Sf. Iosif, cu Asociația Caritas București

WhatsApp Image 2023-11-17 at 9.39.48 PM

19 noiembrie: Ziua Mondială a Săracilor la Catedrala Sf. Iosif, cu Asociația Caritas București

Duminică, 19 noiembrie, cea de-a VII-a Zi Mondială a Săracilor va fi celebrată la Catedrala Sfântul Iosif la Sfânta Liturghie de la ora 10.30.

Din 1990, Caritas București, latura socială a Arhidiecezei Romano-Catolice de București, vine în sprijinul celor săraci. În decursul acestor ani s-au derulat programe care sa fie un sprijin pentru ei. Astăzi derulăm mai multe proiecte prin care venim în sprijinul celor mai vulnerabili dintre noi. Prin Centrul rezidențial de tip familial „Casa Sfântul Ioan” oferim adăpost, îngrijire și educație pentru mai mulți copii lipsiți de ocrotire părintească.

În fiecare zi, Cantina Socială Caritas prepară și distribuie peste 120 porții de mâncare caldă pentru copii instituționalizați, adulți cu dizabilități severe, familii cu venituri mici și bunici care nu-și mai pot găti singuri. În același timp, vizităm mai multe persoane vârstnice sau bolnavi cărora le oferim sprijin în treburile casnice, la cumpărături sau procurându-le medicamentele necesare. De asemenea, venim și în ajutorul celor ce au fost nevoiți să-și părăsească casele din cauza războaielor sau a persecuției la care erau supuși din cauza credinței creștine, plecați de cele mai multe ori fără resurse financiare și nevoiți să ceară ajutor.

În fiecare an, în luna noiembrie, Sfântul Părinte Papa Francisc ne invită să venim în sprijinul celor mai vulnerabili dintre noi. Trebuie să răspundem afirmativ acestui îndemn în fiecare zi, prin rugăciunea noastră, dar și prin forme concrete de sprijin.

Pentru a putea veni în sprijinul acelora care vor să ofere și fapte concrete, Caritas București a început în Arhidieceză proiectul Caritas parohial, unde suntem invitați fiecare să conlucrăm, indiferent de timpul pe care-l putem oferi.

Duminică, 19 noiembrie, să oferim Sfânta Liturghie și faptele noastre concrete în favoarea celor săraci.

Marius Cocuț-Forminte
Director Caritas București

Hits: 177

/ Știri / Tags:

Share the Post