Papa Francisc a numit noi consultanți ai Dicasterului pentru Comunicare, printre care și profesionisti laici

signis

Papa Francisc a numit noi consultanți ai Dicasterului pentru Comunicare, printre care și profesionisti laici

Papa Francisc continuă sa numească și laici profesioniști în dicasterii importante ale Curiei Romane, printre care și Helen Osman, presedintele Asociației Signis World. Helen Osman a primit o numire oficială din partea Papei Francisc pentru a fi consultant pentru Dicasterul pentru Comunicare al Vaticanului, conform Biroului de Presă al Sfântului Scaun, la 29 septembrie 2022, a anunțat un comunicat SIGNIS. Numirea doamnei Osman este o recunoaștere pentru întregul SIGNIS, care este chemat să fie „o rețea care unește, o rețea care eliberează, o rețea țesută de adevăr, frumusețe, credință și speranță”, așa cum a menționat Dr. Paolo Ruffini în timpul Congresului Mondial SIGNIS 2022.

„În timp ce Biserica este adesea provocată în eforturile noastre pe «continentul digital», pentru a-l cita pe Papa Benedict, cred că ne aflăm, de asemenea, într-o perioadă de har, în timp ce găsim modalități creative de a folosi mijloacele digitale pentru a construi pacea și a încuraja libertatea de exprimare și libertatea religioasă în întreaga lume. Sper că serviciul meu în cadrul Dicasteriului va fi de asemenea de folos membrilor SIGNIS, în timp ce lucrăm împreună pentru a ne transforma culturile în lumina Evangheliei”, a afirmat Helen Osman.

Asociația Internațională Signis World are un statut consultativ pe lângă UNESCO, Consiliul Europei, Ecosoc și este recunoscută de Sfântul Scaun ca fiind Asociația Internațională Catolică pentru Comunicare, fiind o asociație de drept pontifical.

Asociația Signis România este membră a Signis World din anul 2003 și a fost constituită cu binecuvântarea Conferinței Episcopilor Catolici din România, fiind oficial recunoscută drept  Asociația Catolică pentru Comunicare Audio-Vizuală. În iunie 2022, România a fost reprezentată pentru prima dată la conducerea Asociației SIGNIS Europa, prin alegerea doamnei  Adriana Răcășan, Producător General al Angelus TV, în calitate de Vicepreședinte al Signis Europa. Adriana Răcășan a fost confirmată în urmă cu doua săptămâni în Consiliul Director al Signis World, aducând un plus de vizibilitate la nivel mondial pentru Asociația Signis România.

Signis România este producătorul principal al emisiunilor difuzate de televiziunea Angelus TV și pregătește o serie de noi inițiative culturale, programe de formare, educație media și cinematografie. În vara acestui an, Signis România a demarat producția unui film documentar dedicat slujitorului lui Dumnezeu Martin Benedict, medicul și preotul franciscan al cărui dosar de beatificare și de canonizare este în desfășurare la Congregația pentru Cauzele Sfinților. De asemenea, prin Angelus TV, cu inițiativa Fraților Ioaniți din București, Signis va participa la producția unui film biografic despre Preasfințitul Florentin Crihălmeanu, regretatul Episcop Greco-Catolic de Cluj Gherla, ce a plecat la cele veșnice în urmă cu 2 ani.

Foto: SIGNIS

Hits: 319

/ Știri / Tags:

Share the Post