ÎPS Aurel Percă l-a felicitat pe Preafericitul Părinte Patriah Daniel la 15 ani de la întronizare

WhatsApp Image 2022-09-30 at 9.41.08 PM

ÎPS Aurel Percă l-a felicitat pe Preafericitul Părinte Patriah Daniel la 15 ani de la întronizare

Vineri, 30 septembrie a.c.,ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, a fost prezent la Palatul Patriahiei, pentru a-i adresa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel un mesaj de felicitare cu ocazia împlinirii a 15 ani de la întronizare, alături de reprezentanți ai Guvernului și ai altor instituții publice. La evenimentele aniversare au participat și reprezentanții cultelor mozaic și musulman, relatează Basilica.ro. Momentul festiv, precedat de o Liturghie și un Te Deum oficiate la Catedrala Patriarhală, a fost moderat de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal.

„Am venit astăzi cu gândul sincer de a mă uni la mulțumirea pe care ați adus-o lui Dumnezeu pentru cei 15 ani de păstorire a Bisericii Ortodoxe, a mă uni spiritual cu înalții ierarhi ai Bisericii, cu preoții dar și cu autoritățile statului, cu toți credincioșii care au fost prezenți în Catedrala Patriarhală”, începe mesajul de felicitare al ÎPS Aurel Percă, preluat de Basilica.ro. „Este frumos să îi mulțumim lui Dumnezeu pentru tot darul, pentru acești așa de rodnici ani care au fost pentru Preafericirea Voastră în fruntea Bisericii Ortodoxe Române”.

„Am ascultat și ascult totdeauna cu plăcere fragmentul de evanghelie în care Isus spune: „Eu sunt Păstorul cel bun!” și se oferă ca un exemplu pentru noi, ierarhii, care suntem păstorii poporului lui Dumnezeu. Păstorul care are grijă de turmă, care este în mijlocul turmei și  nu o părăsește niciodată. Ați dat dovadă de aceste calități ale păstorului bun. Vă felicităm și în numele tuturor episcopilor din Conferința Episcopilor Catolici din România! Vă dorim multă sănătate și multe împliniri, multe realizări!”

ÎPS Aurel Percă i-a urat la final Preafericirii Sale Daniel tradiționalul „ad multos felicesque annos!”, împreună cu urări de păstorire rodnică, atât în țară, cât și în străinătate.

 

 

Hits: 284

/ Știri / Tags:

Share the Post