28 august: Papa Ioan Paul I evocat în Catedrala Sf. Iosif din București

uciani

28 august: Papa Ioan Paul I evocat în Catedrala Sf. Iosif din București

Duminică, 28 august a.c., la finalul Sfintei Liturghii de la ora 10.30, prezidată în Catedrala Sf. Iosif din București de ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, va fi evocată figura Papei Ioan Paul I (1912-1978) și vor fi prezentate două cărți ale sale apărute recent în traducere în limba română: „Illustrissimi. Scrisorile patriarhului” (Ed. Serafica 2021) și „Catehetica în firimituri” (Ed. Serafica 2022).
Evenimentul este organizat de Asociația Papa Luciani, din cadrul Arhidiecezei Romano-Catolice de București, și are loc în duminica precedentă ridicării la cinstea altarelor a venerabilului papă: Ioan Paul I (Albino Luciani) va fi beatificat pe 4 septembrie, de către Papa Francisc, în cadrul unei Sfinte Liturghii solemne celebrate în Piața Sfântul Petru din Vatican.
„Catedrala Sfântul Iosif este a douăsprezecea comunitate parohială în care prezentăm, de mai bine de o lună, personalitatea și învățătura Papei Ioan Paul I, iar după beatificarea lui vom continua aceste evenimente și în alte comunități. Luciani este un papă puțin cunoscut în România, dar «măreția lui – așa cum spunea urmașul lui, Ioan Paul al II-lea – este invers proporțională cu durata pontificatului său». Apropiata lui beatificare, prețuirea de care se bucură din partea celor care l-au cunoscut direct sau prin intermediul învățăturii sale, succesul internațional de care s-au bucurat cărțile lui, îndeosebi «Illustrissimi», sunt dovada că Luciani este un papă care merită să fie descoperit, cunoscut, citit”, a declarat Cristina Grigore, președinta Asociației Papa Luciani.
Sfânta Liturghie din Catedrala Sf. Iosif și momentul evocativ dedicat Papei Ioan Paul I vor fi transmise în direct pe Angelus Tv și pe canalul de YouTube al Catedralei Sfântul Iosif.
Totodată, în acea zi, cele două cărți ale Papei Ioan Paul I (Albino Luciani) vor putea fi achiziționate la prețuri promoționale de la Librăria Sf. Iosif din București, de lângă Catedrala Sf. Iosif.
 Asociația Papa Luciani

Hits: 149

/ Știri / Tags:

Share the Post