138 ani de la înființarea Arhidiecezei de București: Sf. Liturghie solemnă în Catedrala Sf. Iosif

IMG_5688

138 ani de la înființarea Arhidiecezei de București: Sf. Liturghie solemnă în Catedrala Sf. Iosif

Pe 27 aprilie 2021 s-au împlinit 138 de ani de la înființarea Arhidiecezei Romano-Catolice de București: la 27 aprilie 1883, Papa Leon al XIII-lea, prin bula apostolică Praecipuum munus, a separat Vicariatul Apostolic al Valahiei de Episcopia de Nicopole, Vicariatul Valahiei devenind, astfel, Arhiepiscopia de București, cu sediul la București.

Aniversarea a fost marcată printr-o Sfântă Liturghie solemnă în Catedrala Sf. Iosif, prezidată pe ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București. Au concelebrat ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit emerit, PS Cornel Damian, Episcop Auxiliar de București și preoții Catedralei.

În cadrul predicii, ÎPS Aurel Percă a prezentat volumul I din „Istoria Arhidiecezei Romano-Catolice de București” și volumul I din „Biserica și istoria”, semnate de Dănuț Doboș, precum și numărul 19, recent apărut, al revistei de istorie ecleziastică Pro Memoria. Vorbind despre reperele istorice ale Arhidiecezei de București, ÎPS Aurel Percă a subliniat că „trebuie să fim la înălțimea chemării noastre”. „În numele poporului lui Dumnezeu, aducem recunoștința noastră pentru tot ceea ce Dumnezeu ne-a rânduit și pentru că ne-a ajutat să avem aceste rădăcini creștine: am avut păstori, am avut misionari vrednici care ne-au transmis Evanghelia, iar astăzi, datoria noastră este să privim și spre viitor și să ne rugăm ca Dumnezeu să rânduiască zile frumoase și binecuvântate pentru Arhidieceza noastră și pentru toți cei care lucrează cu zel la răspândirea Evangheliei”, a încheiat Arhiepiscopul de București.

Hits: 210

/ Știri / Tags: , , ,

Share the Post