Sfânta Liturghie solemnă la 137 de ani de la sfințirea Catedralei Sf. Iosif

137 ani

Sfânta Liturghie solemnă la 137 de ani de la sfințirea Catedralei Sf. Iosif

2021 este anul în care Catedrala Sfântul Iosif din București împlinește 137 de ani de la sfințire, care a avut loc pe 15 februarie 1884. Cu această ocazie, luni, 15 februarie 2021, ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, a prezidat o Sfântă Liturghie solemnă, la care au concelebrat PS Cornel Damian, Episcop Auxiliar de București și preoții Catedralei.

„Această Catedrală are o vârstă relativ mai tânără în comparație cu marile catedrale ale Europei. Dar numărăm acești ani mai ales prin importanța pe care catedrala o are în viața unei dieceze” a subliniat ÎPS Aurel Percă la predică, explicând semnificația catedrei episcopului, de unde păstorul comunității învață și călăuzește poporul creștin. Această legătură dintre episcop și catedrală este vizibilă și prin faptul că în multe catedrale episcopul este înmormântat chiar în criptele acestora. În Catedrala Sfântul Iosif nu este înmormântat, însă, niciunul dintre episcopii care au păstorit aici. „Sperăm să putem aduce aici cel puțin doi episcopi care sunt înmormântați în cimitirul Bellu”, a spus ÎPS Aurel Percă.

Arhiepiscopul de București i-a îndemnat pe cei prezenți să-și amintească în rugăciune, cu recunoștință, atât pe ctitori, cât și pe slujitorii altarului și pe credincioșii care s-au rugat aici în cei 137 de ani de la sfințirea Catedralei, mulțumindu-le tuturor credincioșilor din București și membrilor Parohiei Catedralei pentru implicarea în viața Catedralei.

Mesajul ÎPS Aurel Percă pentru aniversarea celor 137 de ani de la sfințirea Catedralei Sfântul Iosif poate fi citit aici.

Hits: 150

/ Știri

Share the Post