Despre misionarii și misiunile ARCB, în Parohia Sf. Francisc de Assisi (Târgoviște) și Cristos Rege (Ploiești)

unnamed-4

Despre misionarii și misiunile ARCB, în Parohia Sf. Francisc de Assisi (Târgoviște) și Cristos Rege (Ploiești)

În fiecare an, în luna octombrie biserica catolică celebrează luna Misiunilor. Chiar dacă suntem în luna noiembrie, misiunea de evanghelizare continuă.
Duminică, 12 noiembrie 2023, Simona Banu, co-responsabil al Oficiului pentru Misiuni al ARCB, Director adjunct OMP și realizatoarea emisiunii „În misiune” la Angelus TV, le-a vorbit despre misiuni și misionari credincioșilor din Parohia Cristos Regele Universului (Ploiești). În următoarea duminică, 19 noiembrie, Simona Banu a fost prezentă în mica comunitate catolică târgovișteană, Parohia Sfântul Francisc de Assisi.

După Sfânta Liturghie, am aflat despre activitatea pastorală a celor trei preoți ai Arhidiecezei de București, misionari în Kenya, Pr. Aurelian Herciu (Hurry Hills), Pr. Cristian Pișta și Pr. Ștefan Lenghen (Turbi) și despre greutățile pe care aceștia le întâmpină în răspândirea Evangheliei, dar și bucuria și participarea membrilor comunităților pe care le păstoresc la rugăciune și la celebrările Sfintelor Taine.

Totodată, am aflat cum se desfășoară educația în zonele de deșert unde condițiile de trai sunt destul de grele, iar drumurile uneori greu practicabile. Ne-a impresionat dorința copiilor de acolo de a învăța, chiar dacă pentru ei o școală înseamnă doar o baracă din tablă, fără podea pe jos.

Pentru a înțelege cât mai bine în ce constă activitatea misionară a preoților și a celor care au ales să meargă pe aceste meleaguri, convinși fiind că fiecare om este o misiune, dar și o provocare imensă pentru ei, prezentarea a fost însoțită de imagini grăitoare, care ilustrează cu fidelitate că misiunea pe care au ales-o, de bunăvoie și nesiliți de nimeni, este una dificilă. Simona Banu a încheiat spunându-ne că atunci când vezi bucuria din ochii lor, fericirea pe care o citești pe chipul lor, nimic nu ți se mai pare greu, ci te simți împlinit și fericit.

Ana Pal

Hits: 122

/ Știri / Tags:

Share the Post