Angelus TV: 2 ani! Inimi înflăcărate!

46 2 ani de Angelus TV DSC_5120 20231121

Angelus TV: 2 ani! Inimi înflăcărate!

Marți, 21 noiembrie 2023, Angelus TV a sărbătorit 2 ani de emisie continuă în rețelele naționale ale furnizorilor de cablu TV. Având în grila sa transmisiuni în direct din țară, de la Vatican și de la marile evenimente ale Bisericii Catolice, propunând programe sociale, catehetice, culturale, istorice, concerte de muzică bună, precum și programe de spiritualitate, meditații, rugăciune și Sfânta Liturghie, Angelus TV urcă în topul preferințelor telespectatorilor, fiind prezent în peste 80% dintre locuințele românilor care beneficiază de servicii TV prin cablu.


Doi ani de televiziune prin cablu, motiv de bucurie pentru toată echipa și urmăritorii Angelus TV, oferită lui Dumnezeu printr-o Sfântă Liturghie solemnă, împreună cu cei trei episcopi ai Arhidiecezei de București, ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, PS Cornel Damian, Episcop Auxiliar de București, ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit emerit, și a peste 25 de preoți. Aceasta a fost celebrarea aducerii de mulțumire pentru toate darurile primite de la Dumnezeu ca această televiziune catolică să existe și să aducă în casele credincioșilor un mesaj de iubire și de speranță, dorind să devină un liant modern al evanghelizării într-o eră digitalizată a comunicării.

Despre sărbătoarea Angelus TV, ÎPS Aurel Percă, în cadrul predicii, a menționat:

„În acest moment aniversar al televiziunii Angelus TV, trebuie să ne gândim cum Cuvântul lui Cristos, mesajul lui Dumnezeu și glasul Bisericii ajung în casele oamenilor, ajung în inimile creștinilor, nu numai ale celor catolici, ci și ale celor care stând mai departe de Biserică, ajung în contact cu Cuvântului lui Dumnezeu, tocmai prin acest mijloc al televiziunii. Putem remarca că evoluția rapidă a tehnologiei moderne a permis să se înmulțească și mijloacele prin care oamenii pot asculta Cuvântul lui Dumnezeu și în același timp să primească un îndemn de a îndeplini voința lui Dumnezeu … Mult timp am dorit să avem și radio, și televiziune. Acum le avem! Acest efort s-a făcut pentru a înmulți frecvența mesajului, intensificându-l, pentru ca, astfel, să ajungă în inima fiecăruia!”

 

Momentele de comuniune de la Sfânta Liturghie au fost continuate cu cina festivă, unde realizatorii și colaboratorii Angelus TV au avut ocazia să discute cu episcopii și cu preoții Arhidiecezei care au putut fi prezenți, sărbătorind împreună 2 ani de când Angelus TV se vede pe micile ecrane.

Tot în acest context aniversar, Angelus TV a organizat o întâlnire de lucru premergătoare cu colaboratorii, realizatorii și prietenii televiziunii, pe data de 4 noiembrie a.c., la Sanctuarul carmelitan Regina Carmelului (Snagov), în care s-a realizat un bilanț al celor mai importante momente ce au condus la apariția televiziunii, ale grilelor de programe și emisiuni live sau înregistrate. În cei doi ani de transmisie, Angelus TV a avut peste 2300 de transmisiuni, alături de contributori și parteneri, din care peste 900 de emisiuni realizate în producție proprie. La toate acestea au participat peste 40 de realizatori și creatori de conținut voluntari, susținuți de o echipă administrativă și tehnică. Astfel, Angelus TV a reușit să includă și să livreze în programul său diferite formate de televiziune, precum cel documentar, de știri, talk-show-uri, programe pentru copii, transmisiuni live de pe teren. În cadrul acestei întâlniri de lucru, a participat PS Cornel Damian, care a prezidat Sfânta Liturghie oferită pentru echipă, colaboratori, realizatori și toți care au susținut televiziunea Angelus, atât prin voluntariatul lor, cât și prin parteneriatul cu aceasta. Nu în ultimul rând, PS Cornel o oferit Sfânta Liturghie pentru toți credincioșii și următorii Angelus TV, mulțumind, totodată, tuturor donatorilor și celor de bună credință care au susținut financiar acest proiect catolic de suflet.

Mulțumim ÎPS Aurel Percă, PS Cornel Damian, ÎPS Ioan Robu, preoților și tuturor colegilor, care lucrează în structurile Bisericii noastre locale, pentru încredere și susținere. Mulțumim echipei Angelus, realizatorilor, colaboratorilor, invitaților care au acceptat să formăm această familie de aripi de îngeri care să mângâie inimile privitorilor Angelus TV. Mulțumim colegilor de la ERCIS FM și Episcopiei Romano-Catolice de Iași pentru colaborarea și efortul susținut. De asemenea, mulțumim tuturor episcopiilor catolice de ambele rituri, romano-catolice și greco-catolice, care au arătat că sunt tot mai aproape de acest proiect prin colaborări constante. Partenerilor media le suntem recunoscători pentru sprijinul constant și pentru colaborarea fructuoasă pe care o avem împreună.

Însă mulțumirea noastră este pentru voi, dragi donatori, care oferiți din inimă sprijin pentru Angelus TV. Fără această susținere, noi, ca televiziune catolică, nu am putea să existăm și nu am putea să răspundem pe viitor la exigențele misiunii și ale timpurilor. Donațiile dumneavoastră sunt un dar din inimă și un exemplu de generozitate, care ne ajută să ne îndeplinim cu entuziasm misiunea de a transmite Vestea cea bună și de a construi o lume mai bună.

Pr. Francisc Ungureanu,
Director Angelus TV

 

Albumul foto poate fi accesat aici (foto Alexis Dimcev)

Sfânta Liturghie transmisă live poate fi urmărită aici

Hits: 322

/ Știri / Tags: , , ,

Share the Post