Ora de rugăciune a preoților din Capitală la Biserica Sfantul Anton de Padova

WhatsApp Image 2023-11-15 at 12.13.13 PM

Ora de rugăciune a preoților din Capitală la Biserica Sfantul Anton de Padova

Miercuri, 15 noiembrie a.c., cu începere de la ora 11.00, un număr de aproximativ 30 de preoți care activează în parohiile din Capitală și împrejurimi s-au adunat, la invitația Pr. Petru Cojocaru, parohul Parohiei Sfântul Anton de Padova din București, pentru ora de rugăciune lunară, care-i adună pe păstorii sufletești pentru întâlnirea cu Bunul Păstor în diferite momente de comuniune și formare sacerdotală, atât de necesară pentru viața preoțească.

Amintim că anul 2023 este un An jubiliar dedicat Fericitului Vladimir Ghika, de la a cărui naștere se împlinesc 150 de ani in ziua de 25 decembrie, precum și 100 de ani de la hirotonirea preoțească din 7 octombrie 1923, de la Paris, precum si 10 ani de la beatificarea sa de la București.


La ora de rugăciune de la Biserica Sfântul Anton de Padova au participat și Păstorul Arhidiecezei, ÎPS Aurel Percă, precum și PS Cornel Damian, Episcop Auxiliar de București. O prezență deosebită a fost cea a ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit emerit. Prezența Episcopilor a completat bucuria celor prezenți și a subliniat mai bine unitatea pastorală a Bisericii locale, care se construiește tocmai prin persoana Episcopului și a slujitorilor sacri uniți cu el.


Ora de rugăciune a debutat cu un cuvânt de salut din partea Pr. Petru Cojocaru. A urmat un program de rugăciune care a inclus recitarea Sfântului Rozariu, un moment de adorație euharistică și recitarea Orei Medii din Liturgia Orelor.


Întreaga întâlnire s-a încheiat cu un moment de bucurie și fraternitate sacerdotală, dublat și de apropiata aniversare a zilei de naștere a parohului comunității gazdă, Pr. Petru Cojocaru.

Pr. Andrei Dumitrescu

Hits: 673

/ Știri / Tags:

Share the Post