Experiență sinodală la Biserica Italiană din București: comuniune, participare și misiune

400998821_750694847098174_5421250347128584657_n

Experiență sinodală la Biserica Italiană din București: comuniune, participare și misiune

Sâmbătă, 11 noiembrie 2023, la ora 11.00, la Biserica Italiană din București a avut loc „Întâlnirea familiei parohiale”. La întâlnire au participat consiliul parohial, grupul de lectori, corul parohiei și câțiva credincioși activi „trup și suflet” la viața comunității parohiale.
Programul a inclus rugăciunea Ora Medie, discuții libere (dezbateri de actualitate despre participarea adolescenților și a tinerilor la Sfintele Liturghii de duminică, formarea continuă a lectorilor, importanța corului parohial, implicarea credincioșilor în mod activ la celebrările liturgice etc.), rugăciuni pentru preoții răposați care au activat la Biserica Italiană, dar și pentru credincioșii răposați care au aparținut de acest frumos sfânt lăcaș și nu-i mai pomenește nimeni în rugăciuni.
Luna noiembrie este luna când ne rugăm într-un mod special pentru cei răposați și împreună am putut să ne rugăm și pentru toți răposații din familiile noastre.
Întâlnirea s-a încheiat cu o agapă frățească în curtea Bisericii, unde toți cei de față au avut posibilitatea de a comunica între ei, de a se cunoaște mai bine, de a-și exprima în mod deschis inițiativele personale păstorului comunității, Pr. Daniel Bulai, și de a crește împreună în credință, speranță și dragoste!
Dumnezeu să binecuvânteze acest moment de comuniune, participare și misiune.
Text și foto preluate de pe pagina Bisericii Italiene 

Hits: 368

Share the Post