Întâlnirea tinerilor din Decanatul de Brăila în Parohia Sf. Lucia (Greci)

DSC_1337-2048×1365

Întâlnirea tinerilor din Decanatul de Brăila în Parohia Sf. Lucia (Greci)

Sâmbătă, 11 noiembrie 2023, am avut ocazia să particip la întâlnirea tinerilor din Decanatul de Brăila, care a avut loc la Parohia Sfânta Lucia din localitatea Greci, județul Tulcea.

Tema aleasă pentru această zi a fost ,,Duminica – timp al omului cu Dumnezeu”. A fost inspirată din tema diecezană „Redescoperirea duminicii în familii și în comunitățile parohiale” și am avut ocazia s-o aprofundăm împreună cu preoții, persoanele consacrate, tinerii și adolescenții prezenți.

Echipa de organizare a fost formată din membri ai echipei diecezane și din tineri reprezentanți ai parohiilor din decanat, care au reușit să colaboreze frumos pentru a ne asigura o zi plină de activități frumoase și bine pregătite. Echipa a avut sprijinul preoților Silviu Șaran (Brăila), Romeo Horvat (Greci) care a fost și gazda noastră, dar și al Pr. Marian Blaj, responsabilul diecezan de tineret.

Programul a început cu un mic joc de cunoaștere și câteva dansuri, iar apoi am început să ne pregătim pentru Sfânta Liturghie, celebrată împreună cu preoții prezenți.

Predica a fost ținută de Pr. Romeo într-un mod mai aparte, întrucât a vrut să ne provoace pe noi, tinerii, să găsim răspunsuri în Vechiul Testament în legătură cu Ziua Domnului. Am fost încurajați ca duminica să mergem să participăm la Sfânta Liturghie, să ascultăm cuvântul lui Dumnezeu și să mărturisim mai departe ceea ce primim.

x

A urmat apoi prânzul pe care l-am luat împreună și care a fost asigurat de gazdele noastre, iar după această pauză ce ne-a încărcat bateriile ne-am continuat programul.

Pr. Romeo a continuat momentul formativ cu partea a doua, în care ne-a ajutat să observăm semnificația zilei de duminică, de această dată în conformitate cu Noul Testament. Ambele momente de formare ne-au adus față în față cu Sfânta Scriptură pe care am avut ocazia să o răsfoim și să înțelegem, măcar puțin, cum este structurată. După aceea, ne-am continuat discuțiile în cadrul grupurilor mai mici, în care fiecare participant a avut ocazia să împărtășească ce înseamnă o zi de duminică pentru el.

În cele din urmă,a sosit timpul să ne și jucăm, iar organizatorii ne-au pregătit un joc de tip concurs – Triviador -, în care ne-au testat cu câteva întrebări de cultură generală. Au fost 4 echipe care ,,s-au duelat” în cunoștințe, dar cel mai important a fost că am aflat informații noi și ne-am îmbogățit cultura generală.

La finalul zilei, ne-am luat la revedere, dar nu am avut cum să nu observ multe zâmbete, îmbrățișări și gânduri bune pe care tinerii și le-au transmis unii altora.

Ana-Maria Domenic (Popești-Leordeni) & Echipa diecezană

Iată și câteva reacții pe care participanții ni le-au lăsat în cartea cu impresii de la evenimentele CDPT:

Antonia: „Mi-a plăcut foarte mult ziua de azi, a fost una foarte distractivă și gustoasă”.

Emma: „A fost minunat! Mă bucur mult că am comunicat și mi-am făcut prieteni!”

Sr. Ștefana: „O zi plină de energie, comuniune și frumos! Pace și bucurie!”

Pr. Augustin, OFM Conv.: „Zi bogată și experiență frumoasă”

Pr. Romeo: „Acest tărâm al Dobrogei a încântat tinerii din Decanatul de Brăila și deschide brațele pentru următoarele vizite și întâlniri.”

Alina: „Mulțumim pentru energia și lumina comuniunii celor prezenți!”

Mariana: „Mult frumos și voie bună!”

Ramona: „A fost destul de distractiv și super amuzant la jocuri. Vă mulțumesc!”

„Comunitatea noastră parohială a găzduit adolescenții și tinerii din Decanatul de Brăila și tinerii oaspeți de la parohia Galați. Echipa de tineri împreună pr. Marian Blaj au coordonat o bună parte din activități. Jocurile interactive au înlesnit ca participanții să se exprime și să se cunoască. Prânzul a fost pregătit de enoriașii parohiei în colaborare cu doamnele din parohia Brăila. Dragi enoriași, vă mulțumesc pentru disponibilitate și implicare! Alese mulțumiri doamnei Paula Vals care de fiecare dată oferă desertul!” (Parohia Sfânta Lucia)

Mai multe fotografii pot fi accesate aici.

Albumul foto de pe pagina CDPT (Marta Bogdan) poate fi accesat aici.

Hits: 323

/ Știri / Tags:

Share the Post