Întâlnirea de toamnă a mișcărilor și asociațiilor laicale din Arhidieceza de București

WhatsApp Image 2023-10-28 at 1.04.38 PM

Întâlnirea de toamnă a mișcărilor și asociațiilor laicale din Arhidieceza de București

Sâmbătă, 28 octombrie 2023, a avut loc întâlnirea de toamnă a mișcărilor și asociațiilor laicale din Arhidieceza de București, la care au luat parte PS Cornel Damian, Episcop Auxiliar de București, împreună cu Pr. Daniel Bulai, vicar episcopal pentru activitatea pastorală a Curiei Arhidiecezei de București.

Întâlnirea convocată de Păstorul Arhidiecezei a avut loc în Palatul Arhiepiscopal din București, fiind moderată de Pr. Daniel Bulai, Vicar Episcopal al secțiunii pastorale din Curia Arhidiecezană. Participanții s-au bucurat de prezența PS Cornel Damian, care a încurajat inițiativele propuse pentru binele Bisericii locale și i-a salutat cu bucurie pe cei prezenți și în numele ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București.

Au participat majoritatea reprezentanților celor 41 de asociații și mișcări laicale care activează în Arhidieceza de București, care au împărtășit scopul lor, activitatea curentă și planurile concrete pentru Anul pastoral 2023-2024, propus de Păstorul Arhidiecezei ca timp pentru aprofundarea spirituală a duminicii (Duminica – Ziua Domnului: redescoperirea duminicii în familii și în comunitățile parohiale).

Ordinea de zi a întâlnirii a cuprins recitarea Orei Medii din Liturgia Orelor, condusă de PS Cornel Damian, prezentarea succintă a Scrisorii pastorale a ÎPS Aurel Percă pentru noul an pastoral, făcută de PS Cornel Damian, și a Scrisorii Apostolice „Dies Domini” a Papei Ioan Paul al II-lea, propusă de Pr. Andrei Dumitrescu.

De asemenea, au fost prezentate date actualizate cu privire la asociațiile și mișcările laicale din Arhidieceza de București în vederea publicării lor, pentru a le face mai eficiente și prezente în viața Arhidiecezei.

Ordinea de zi a prevăzut și momente de împărtășire, de dialog și cunoaștere. Din mărturiile celor prezenți s-a evidențiat bogăția de carisme și slujiri prezente în Arhidieceza de București, care oferă o mare bogăție spirituală și vitalitate pentru poporul lui Dumnezeu de aici.

Întâlnirea s-a încheiat cu binecuvântarea PS Cornel Damian și cu speranța că toate aceste asociații și mișcări laicale, opere ale Duhului Sfânt, vor fi mai prezente în parohii și în viața Bisericii locale.

S-a exprimat dorința comună ca această inițiativă să se repete, pentru a continua cunoașterea și intenția de colaborare exprimată încă de la bun început, de la prima întâlnire a acestor asociații din data de 2 iulie 2022.

Pr. Andrei Dumitrescu

Hits: 950

/ Știri / Tags:

Share the Post