Deschiderea noului an şcolar la Colegiul Romano-Catolic „Sfântul Iosif”

deschidere an 11 sept

Deschiderea noului an şcolar la Colegiul Romano-Catolic „Sfântul Iosif”

 Luni, 11 septembrie 2023, la Catedrala Sf. Iosif, a avut loc deschiderea noului an şcolar 2023-2024 pentru elevii și profesorii de la Colegiul Romano-Catolic „Sfântul Iosif” din București. Momentul a fost marcat printr-o Sfântă Liturghie solemnă, prezidată de ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, care a fost însoțit la altar de PS Cornel Damian, Episcop Auxiliar de București, de preoții care sunt profesori la Colegiul Sf. Iosif și de unii dintre preoții care slujesc la Catedrală.

Într-o atmosferă  de bucurie a revederii, cu entuziasmul ce caracterizează orice nou început, cadrele didactice, elevii și părinții au participat la Liturghia de deschidere a anului școlar. Cu toții s-au adunat în fața altarului pentru a cere ajutorul și binecuvântarea lui Dumnezeu pentru a putea face față provocări pe care, cu siguranță, noul an școlar le va oferi.

În predica sa, plecând de la parabola talanților citită la Evanghelia zilei, Păstorul Arhidiecezei i-a îndemnat pe elevi să valorifice darurile primite, dar pentru ca acestea să aducă roade, „trebuie să le dezvoltăm, trebuie să muncim; … astfel, bucuria voastră, a părinților și a lui Dumnezeu va fi mare, pentru că v-ați străduit să dezvoltați tot ce ați avut mai bun în voi ”.

Arhiepiscopul de București a continuat cuvântul său de învățătură, subliniind specificul școlii catolice: „… școala noastră catolică, cea pe care voi o frecventați, vrea să ofere nu numai știință teoretică, ci vrea să vă formeze ca adevărați oameni. Iar la asta contribuie programul religios la care participați, disciplina Religie, aveți în mijlocul vostru și preoți profesori, și surori. Așadar, vă bucurați de un cadru deosebit, în care voi vă plăsmuiți personalitatea. Este bine să fii deștept, savant, dar este foarte important să fii om. Și omul se formează cu ajutorul profesorilor care sădesc în voi tot ceea ce este mai frumos, dezvoltă în voi tot ce aveți voi mai bun și mai frumos, pentru a vă împlini viața. Aveți la dispoziție și rugăciunea, pentru ca Dumnezeu să vă lumineze în orice moment să faceți alegeri bune”.

La sfârșitul celebrării liturgice, înainte de binecuvântarea finală, Sora Rodica Elena Miron, Directorul Colegiului, a prezentat un scurt bilanț al rezultatelor frumoase obținute de elevii școlii în anul școlar precedent, le-a mulțumit Înalt Preasfințitului Aurel Percă, Preasfințitului Cornel Damian și Secretariatului Arhiepiscopiei pentru deschiderea și susținerea pe care le au față de școală. Totodată, le-a mulțumit părinților pentru că și-au încredințat copiii școlii noastre și i-a îndemnat să aibă încredere în educația pe care o oferă Colegiul „Sf. Iosif”.

Colegiul Romano-Catolic „Sfântul Iosif” a început anul școlar 2023-2024 cu 44 de clase: 16 clase de învățământ primar; 13 clase de învățământ gimnazial; 8 clase de liceu și 7 clase de învățământ postliceal sanitar; cu un număr de 77 de cadre didactice, dintre care 55 titulari.

Oferta educațională a Colegiului, pentru elevii de liceu, include 4 clase filieră vocațională, profil teologic, specializarea ghid turism religios, și 4 clase filieră teoretică, cu specializarea Științele naturii. Pentru cursurile postliceale, Colegiul are 7 clase de învățământ sanitar, cu specializare asistent medical generalist. Cursurile se desfășoară în două schimburi, în cele două imobile din Şoseaua Olteniţei (nr. 3-5).

Prof. Cristina Șoican

Sfânta Liturghie a fost transmisă în direct de Angelus TV și poate fi urmărită aici.

Hits: 392

/ Știri / Tags: , ,

Share the Post