Întâlnirea Națională a directorilor diecezani și eparhiali ai Operelor Misionare Pontificale

378599357_776546210938016_1305025019590612947_n

Întâlnirea Națională a directorilor diecezani și eparhiali ai Operelor Misionare Pontificale

 În perioada 11-13 septembrie 2023 a avut loc Întâlnirea Națională a directorilor diecezani și eparhiali ai Operelor Misionare Pontificale din România și Republica Moldova, la Mănăstirea Carmelitană din Ciofliceni.

Evenimentul a fost privilegiat de vizita Pr. Dinh Anh Nhue Nguyen, secretar general al Uniunii Misionare Pontificale, care a prezentat un curs de formare misionară, inspirat din mesajul Sfântului Părinte Francisc cu ocazia Zilei Mondiale a Misiunilor din 2023. Tema mesajului este Inimi arzătoare, picioare care merg (Cf. Lc 24,13-35). Pr. Anh Nhue i-a introdus pe participanți în profunzimea mesajului, care este experiența religioasă a discipolilor din Emaus, ca urmare a întâlnirii lor cu Isus Înviat.

În cadrul sesiunilor s-au discutat și alte aspecte organizatorice, cum ar fi întâlnirea lunară online a directorilor diecezani, activitățile de promovare și formare misionară pentru luna octombrie, completarea raportului de activități pastorale misionare în dieceze și eparhii și propuneri pentru crearea unor grupuri de rugăciune pentru susținerea misiunilor locale și ad gentes.

Directorii diecezani au avut ocazia să împărtășească provocările cu care se confruntă și speranțe de a dezvolta noi activități misionare. A fost o atmosferă fraternă și participativă, toți directorii din România și Republica Moldova au fost deschiși și au propus ceea ce au considerat ca este adaptat contextului lor cultural și lingvistic, îmbogățindu-se reciproc prin acest schimb de experiență.

Vom prezenta pe pagina de Facebook a Operelor Misionare Pontificale activitățile propuse la această întâlnire, invitând pe credincioși să se inspire și să facă parte din aceste inițiative pentru a trăi mai intens natura misionară primită la Botez.

Exprimăm gratitudinea noastră față de Pr. Anh Nhue și față de toți participanții, care au dedicat timpul lor pentru reînnoirea zelului misionar.

Pr. Eugen Blaj
Director național Operele Misionare Pontificale

Hits: 1002

/ Știri / Tags:

Share the Post