90 de ani de relații diplomatice dintre România și Ordinul Suveran Militar de Malta, celebrați la Palatul Elisabeta

ANG6579-scaled

90 de ani de relații diplomatice dintre România și Ordinul Suveran Militar de Malta, celebrați la Palatul Elisabeta

Luni, 12 decembrie 2022, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei și ASR Principele Radu au găzduit un dineu la Palatul Elisabeta, cu ocazia aniversării a 90 de ani de relații diplomatice dintre România și Ordinul Suveran Militar de Malta. La eveniment au fost prezenți ES Ambasador Stefano Ronca, Ministrul de Externe al Ordinului și Ambasadorul Franz Salm împreună cu soțiile dumnealor, Mons. Miguel Maury Buendía, Nunțiu Apostolic în România și Republica Moldova, ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, Pr. Gabriel Popa, Capelan principal al Ordinului de Malta în România, conducerea Serviciului de Ajutor Maltez din România și întregul corp diplomatic al Ordinului de Malta, condus de E.S. Ambasador Roberto Musneci, soția sa, Marialaura, precum și mulți alții.

ang6569-scaled

Discursurile ASR Principelui Radu, Ministrului de Externe Ronca și Ambasadorului Musneci au evidențiat încă odată relațiile apropiate dintre România și Casa Regală, pe de-o parte, și Ordinul de Malta, de cealaltă parte. De asemenea, s-a subliniat focusul comun din ultimii 90 de ani, concentrat pe abordarea nevoilor comunităților defavorizate, mai ales în momente cruciale dramatice precum cel actual, în urma invaziei Ucrainei.

ang9862-scaled

Carisma Ordinului, „Tuitio Fidei, obsequium Pauperum” și mottoul Familiei Regale, „Nihil sine Deo” merg în acelasi sens, unul în care acțiunile de sprijin reprezintă rezultatul valorilor noastre creștine comune.

Sursă text și foto: Ordinul de Malta

Hits: 132

/ Știri / Tags:

Share the Post