Copilăria Misionară Pontificală a organizat un curs de formare pentru animatori în Kenya

IMG-20221209-WA0066

Copilăria Misionară Pontificală a organizat un curs de formare pentru animatori în Kenya

În perioada 7-11 decembrie 2022, în Parohia Adormirea Maicii Domnului din Maikona s-a desfășurat cursul anual dedicat formării animatorilor din Dieceza de Marsabit. Animatorii fac parte din Copilăria Misionară Pontificală. Numărul celor care au participat a fost de 65 de animatori. Din parohiile Turbi și Hurri Hills, unde avem misiunile, au fost prezenți 5 animatori.

img_20221208_081436

La Sfintele Liturghii, animatorii au fost sprijiniți de rugăciunile credincioșilor din Maikona: bătrâni, adulți, tineri și copii. La acest curs a fost prezent și Pr. Luchidio Bonaventure, Directorul Național al Operelor Misionare Pontificale din Kenya, care a prezentat cele patru opere misionare și a evidențiat că aceste opere nu lucrează separat ci împreună. A subliniat, de asemenea, că animatorii nu trebuie să lucreze de unii singuri. Ei trebuie să lucreze mereu împreună, sub îndrumarea Părintelui paroh în vederea bunului mers a comunității.

img_20221209_101330

Mai mult, a îndemnat să se renunțe la acel spirit care promovează diviziunea, ca de exemplu: eu provin dintr-o parohie mare a diecezei și tu ești dintr-o parohie mică și de aceea nu ne situăm pe același nivel. A subliniat și următoarele două aspecte: apropierea copiilor de Sfânta Scriptură și de învățătura Bisericii. Sfânta Scriptură, Tradiția și Magisteriul trebuiesc cunoscute de copii.

img_20221209_101335

Sfinția sa a spus că nu trebuie să rămânem indiferenți atunci când vedem că cei mici nu cunosc acești piloni și trebuie să venim în ajutorul lor și să-i învățăm. Pentru că adevărurile cuprinse în acești trei piloni stau la baza credinței.

img_20221208_101414

Ce imagine frumoasă îți oferă biserica din Maikona atunci când e plină de creștini! Suntem recunoscători comunității din Maikona și Părintelui paroh Claudiu Iștoc pentru că au găzduit acest curs de formare. Dumnezeu să-i răsplătească pentru bunătatea lor.

Pr. Ștefan Lenghen

Hits: 129

/ Știri / Tags: ,

Share the Post