Întâlnirea reprezentanților cultelor din București

intalnire

Întâlnirea reprezentanților cultelor din București

În ziua de marți, 13 decembrie 2022, reprezentanții cultelor din București s-au întâlnit pentru a fixa programul Octavei de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor din anul 2023. Întâlnirea a avut loc la Palatul Arhiepiscopal al Bisericii Armene din București și s-a bucurat de o atmosferă de prietenie și de dorință după darul unității.

img_5446

În centrul discuțiilor s-a aflat importanța cunoașterii reciproce din partea tuturor cultelor cu tradiție din Capitală, dar și propunerea unor inițiative concrete care ar putea contribui la dorința arzătoare a Mântuitorului nostru Isus Cristos, ca toți să fie una (cf. In 17,21). Întâlnirea s-a desfășurat sub călăuzirea Duhului Sfânt, iar în centrul rugăciunii, cei prezenți s-au rugat pentru păstorii lor, pentru pacea în lume și într-un mod special pentru pacea în Ucraina.

Din partea Bisericii Romano-Catolice (Arhidieceza de București) a participat Pr. Daniel Bulai, Vicar Episcopal pentru activitatea pastorală și Responsabil cu Ecumenismul din ARCB. La întâlnire au fost prezenți preoți din Biserica Ortodoxă, din Biserica Greco-Catolică, din Biserica Armeană, din Biserica Evanghelică Luterană și din Biserica Reformată Calvină.

Materialul a fost realizat cu sprijinul Pr. Daniel Bulai

Hits: 869

/ Știri / Tags: ,

Share the Post