ÎPS Aurel Percă a conferit Sacramentul Mirului în comunitatea catolică românească din Ierusalim

dsc06975-1667067891

ÎPS Aurel Percă a conferit Sacramentul Mirului în comunitatea catolică românească din Ierusalim

În biserica Sfântul Carol („Colonia germană”) nu departe de Orașul Vechi al Ierusalimului, comunitatea catolică românească din oraș a participat pe 29 octombrie 2022 la celebrarea Sacramentului Mirului pentru trei dintre tinerii săi: Danyela, Maya și Matei. Toți trei au fost pregătiți de Părintele Cristian Vacaru, preotul responsabil al comunității românești. Celebrarea a fost prezidată de ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București; au concelebrat PS Petru Sescu, Episcop Auxiliar de Iași, și Părintele Nikodemus Schnabel, OSB, vicar patriarhal pentru migranți și solicitanți de azil.

dsc06938-1667067878

Deoarece comunitatea română este una dintre cele mai mici comunități de migranți din Țara Sfântă, această Liturghie, care le-a celebrat tinerețea, a fost pentru ei un eveniment important și cu o profundă notă festivă.

dsc06912-1667067943

Minoritară printre numeroasele populații creștine migrante din Țara Sfântă, comunitatea catolică românească se găsește doar în Ierusalim. Încă dinainte ca România să adere la Uniunea Europeană, românii obișnuiau să vină în Țara Sfântă pentru a munci. Vie și vibrantă, comunitatea este descrisă de Părintele Nikodemus ca fiind una dintre „bijuteriile necunoscute” ale Vicariatului său.

Sursa: lpj.org

Hits: 1299

/ Știri / Tags: , ,

Share the Post