13 noiembrie: Întâlnirea adoratorilor din București în Parohia Sf. Anton de Padova (Colentina)

Screenshot 2022-10-26 at 09.05.38

13 noiembrie: Întâlnirea adoratorilor din București în Parohia Sf. Anton de Padova (Colentina)

Pe 13 noiembrie 2022, ultima duminică din Timpul de peste an, adoratorii din București se vor întâlni la Parohia Sfântul Anton de Padova (Colentina), începând cu ora 14.15. Tema propusă este: „Eu sunt Alfa și Omega” (Ap 1,8). La acest sfârșit de an liturgic, vrem să ne amintim, în lumina Euharistiei, că istoria nu merge în gol; ea are un scop, înscris în cercul alb al Ostiei: venim de la Dumnezeu, ne îndreptăm către Dumnezeu, în Isus Cristos, care este Calea noastră, Pâine pentru drum, Cuvânt care ne călăuzește, Lumina pașilor noștri, Adevărul existenței noastre.

Mulți oameni pretind astăzi să-și croiască singuri „un drum în viață”. Așa cum declara Conciliul Vatican al II-lea, „Unii așteaptă numai de la efortul omului adevărata și deplina eliberare a neamului omenesc și sunt convinși că viitoarea dominație a omului asupra pământului le va împlini toate dorințele inimii. Sunt unii care, pierzând nădejdea de a afla sensul vieții, laudă îndrăzneala acelora care, socotind că existența umană este în sine lipsită de orice semnificație, se străduiesc să-i dea o semnificație completă, în mod subiectiv. Totuși, în fața evoluției actuale a lumii, crește din zi în zi numărul acelora care își pun întrebările cele mai fundamentale sau le resimt cu o nouă acuitate. Ce este omul? Care este sensul durerii, al răului, al morții, care, în ciuda oricărui progres, nu încetează să existe? La ce bun aceste victorii plătite atât de scump? Ce poate aduce omul societății? Ce poate aștepta de la ea? Ce va urma după această viață pământească?
Biserica, însă, crede că Isus Cristos, mort și înviat pentru toți, oferă omului lumină și puteri prin Duhul său, ca omul să poată răspunde vocației sale supreme; și că nu a fost dat alt nume sub cer oamenilor, în care ei să se poată mântui. De asemenea, ea crede că în Domnul și Învățătorul ei se află cheia, centrul și scopul întregii istorii umane. Pe lângă aceasta, Biserica afirmă că mai adânc decât toate schimbările există multe lucruri care nu se schimbă și care își au temeiul ultim în Cristos, care este același, ieri, astăzi și în veac” (GS 10).

Programul include: învățătură, împărtășire, adorație, Sfânta Liturghie.

Vă așteptăm cu drag!

Sora Annunziata

Hits: 167

/ Știri / Tags:

Share the Post