„Un milion de stele”, în fața Ambasadei Ucrainei la București: „Războiul aduce sărăcie”

WhatsApp Image 2022-10-25 at 7.49.25 PM (1)

„Un milion de stele”, în fața Ambasadei Ucrainei la București: „Războiul aduce sărăcie”

Luni, 24 octombrie 2022, la opt luni de la invazia armatei ruse în Ucraina, la București, în fața Ambasadei Ucrainei în România și la Oradea, în fața Teatrului Regina Maria, au fost aprinse lumini ale solidarității cu victimele acestui război, cu cei nevoiți să-și părăsească țara pentru a-și salva viețile, cu cei rămași singuri  fără agoniseala de o viață.

Organizațiile Caritas din cele două orașe au desfășurat evenimentul începând cu ora 17.30, care a avut tema „Războiul aduce sărăcie”.

La București, Excelența Sa Dl Ihor Prokopchuk, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Ucrainei, E.S. Dl Alfredo Maria Durante Mangoni, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Italiene și E.S. Dl Victor Chirilă, Ambasadorul Republicii Moldova, au transmis mesaje de susținere pentru cetățenii Ucrainei strămutați  în România și au aprins câte o candelă pentru a atrage atenția asupra situației dificile din Ucraina. E.S. Dl Ihor Prokopchuk a încheiat cu încurajarea „Credem în libertatea noastră. Vom lupta până la victorie!”

whatsapp-image-2022-10-25-at-7-49-24-pm

Marius Cocuț-Forminte, Director Caritas București, a prezentat serviciile sociale deschise la București pentru a sprijini familiile ucrainene, iar Doina Crângașu, director executiv Caritas România, a vorbit despre intervenția umanitară acordată de angajații și voluntarii Caritas încă din prima zi a războiului și despre planul de intervenție și asistență socială pe termen mediu pregătit să sprijine integrarea persoanelor strămutate din Ucraina care au făcute cerere de protecție în România.

Programul a inclus și un moment muzical susținut de Benedicta Cadar si Iulian Beres, o rugăciune pentru pace și sfințirea lumânărilor de către Pr. Emanuel Dumitru și mărturii din partea a trei familii care și-au găsit liniște și adăpost la Caritas București.

În închiderea evenimentului, cei 100 participanti au aprins lumânări prin care și-au exprimat solidaritatea prin acest gest simbolic.whatsapp-image-2022-10-25-at-7-49-25-pm

Anul acesta, la „Un milion de stele”, lumânările au fost stinse dupa câteva minute deoarece vor fi trimise în Ucraina, acolo unde populația rămasă fără energie electrică din cauza bombardamentelor, au atâta de nevoie de ele pentru a face lumină.


Acțiunea „Un milion de stele” este o iniţiativă a organizațiilor Caritas ce se desfășoară în mai multe ţări europene și are drept scop oferirea de semne vizibile pentru o societate solidară şi o lume dreaptă, de luptă împotriva sărăciei şi a excluziunii sociale şi constă în iluminarea locurilor şi clădirilor reprezentative din cât mai multe oraşe şi comunităţi cu ajutorul lumânărilor exterioare şi prin chemarea la solidaritate cu cei săraci, bolnavi sau marginalizaţi. Ediția de anul acesta, din România, își propune să alerteze publicul larg asupra ororilor provocate de războiul din Ucraina.

Hits: 114

/ Știri / Tags: ,

Share the Post