ÎPS Aurel Percă a conferit Sacramentul Mirului în Parohia Sfânta Maria a Harurilor (Bărăția)

COVER

ÎPS Aurel Percă a conferit Sacramentul Mirului în Parohia Sfânta Maria a Harurilor (Bărăția)

Duminică, 18 septembrie a.c., biserica Sfânta Maria a Harurilor (Bărăția) a „îmbrăcat” straie de sărbătoare pentru a-i primi cum se cuvine pe cei treisprezece candidați (tineri și adulți) la Sacramentul Confirmațiunii. ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, a fost cel care a prezidat Sfânta Liturghie solemnă de la ora 11.00 și a conferit taina Sfântului Mir candidaților care, cu perseverență și statornicie, s-au pregătit în ultimul an pentru a primi Sacramentul maturității creștine.

0926

Încă de la primele ore ale dimineții, candidații, nașii, părinții și familiile acestora au pășit cu încredere în curtea bisericii și au așteptat cu mari emoții sfânta celebrare. Cu puțin timp înainte de Sfânta Liturghie, l-au întâmpinat cu mare bucurie pe ÎPS Aurel Percă și, totodată, au avut ocazia de a discuta cu Excelența Sa despre taina pe care urmau să o primească.

0350

La Altar, alături de Arhiepiscopul nostru, au concelebrat Pr. Gabriel Popa, secretar arhiepiscopal, și preoții parohiei. În cadrul omiliei, ÎPS Aurel Percă a explicat sensul și semnificația Sfântului Mir și a făcut trimitere la solemnitatea Rusaliilor, atunci când Duhul Sfânt a coborât în limbi de foc asupra apostolilor adunați în jurul Sfintei Fecioare Maria. Și astăzi, același Duh, în mod tainic și invizibil, umple inimile celor miruiți cu putere și îi confirmă ca martori curajoși ai lui Cristos.

0622_stitch

În continuare, Excelența Sa a menționat, cu alte cuvinte, faptul că darurile Duhului Sfânt sunt necesare pentru a fi creștini ai lui Cristos și vestitori fideli ai Evangheliei. Prin acest Sacrament, cei miruiți sunt asociați, alături de episcop și preoți, la răspândirea Cuvântului lui Dumnezeu, sunt importanți și indispensabili pentru Biserică, iar prin viața și modul lor de trai sunt îndemnați să aducă lumină, bucurie și vigoare acestei vieți pământești, iar părinții și nașii sunt chemați să aibă un rol determinant în a-i încuraja, a-i susține și a-i îndemna ca, prin propriul exemplu, să rămână fideli lui Cristos.

1131

După împărtășirea cuvântului de învățătură, a urmat momentul culminant al Sfintei Celebrări: ritualul administrării Sfântului Mir. Cu lumânările aprinse, candidații la taina Sfântului Mir și-au reînnoit făgăduințele de la botez, iar Înalt Preasfinţitul, alături de preoții concelebranți, și-a impus mâinile asupra lor, invocând coborârea Duhului Sfânt. Ulterior, tinerii și adulții au pășit cu mari emoții spre Sfântul Altar, alături de nași, pentru a fi unși cu Sfânta Crismă și a-l primi pe Duhul Sfânt.

1238

La finalul Sfintei Liturghii, Pr. paroh Cristinel Țâmpu a adresat cuvinte de recunoștință lui Dumnezeu pentru darul Duhului Sfânt și pentru tinerii și adulții care au fost miruiți. Ulterior, Părintele paroh i-a adresat calde mulțumiri ÎPS Aurel Percă pentru faptul că a acceptat să fie și de această dată în mijlocul enoriașilor Bărăției, iar apoi i-a felicitat pe cei treisprezece care l-au primit pe Sfântul Duh în taina Sfântului Mir și a mulțumit tuturor celor care, într-un fel sau altul, s-au implicat în organizarea și buna desfășurare a acestui eveniment.

Parohia „Sfânta Maria a Harurilor” (Bărăția)

Foto:  Mircea Popa

Mai multe fotografii pot fi accesate pe pagina de Facebook a parohiei

Hits: 406

/ Știri / Tags: ,

Share the Post


Fatal error: Uncaught Error: [] operator not supported for strings in /home/r58715arcb/public_html/website/wp-content/themes/envision/cloudfw/core/engine.typo/core.typo.php:117 Stack trace: #0 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-content/themes/envision/cloudfw/core/engine.typo/core.typo.php(20): cloudfw_fontface_render() #1 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-content/themes/envision/cloudfw/core/engine.typo/core.typo.php(9): cloudfw_font_engine_render() #2 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-content/themes/envision/cloudfw/core/framework/core.init.php(229): cloudfw_font_engine() #3 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-includes/class-wp-hook.php(308): cloudfw_admin_footer_init('') #4 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-includes/class-wp-hook.php(332): WP_Hook->apply_filters(NULL, Array) #5 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #6 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-includes/general-template.php(3059): do_action('wp_footer') #7 /home/r58715arcb/pub in /home/r58715arcb/public_html/website/wp-content/themes/envision/cloudfw/core/engine.typo/core.typo.php on line 117