ÎPS Aurel Percă la zilele de reculegere ale Comunității Emanuel

WhatsApp Image 2022-09-19 at 2.29.20 PM

ÎPS Aurel Percă la zilele de reculegere ale Comunității Emanuel

În zilele de 17 și 18 septembrie 2022, Comunitatea Emanuel a trăit o experiență de reculegere și rugăciune la Mânăstirea Carmelitană de la Ciofliceni, în vederea începerii noului an pastoral.  Au fost zile intense de încărcare a „bateriilor spirituale” prin liniște, rugăciune,  și momente intense de har.

whatsapp-image-2022-09-19-at-2-27-43-pm

Cei prezenți au avut un timp dedicat pentru rugăciune și de cântece de laudă bazate pe Cuvântul lui Dumnezeu și au ascultat învățături spirituale de formare pentru a-și aprofunda credința, viața spirituală și misiunea. Nu au lipsit intervalele de timp liber, pentru a facilita împărtășirea și dialogul fratern, iar masa împreună a contribuit la întărirea experienței de comuniune. Momentele forte ale reculegerii au fost Sfânta Liturghie și timpul de adorație în fața Sfântului Sacrament, dar și o veghe de rugăciune pentru redescoperirea darurilor Duhului Sfânt. Împreună, am discutat, împărtășit și trasat liniile pentru activitățile și misiunile pastorale din noul an pastoral.

whatsapp-image-2022-09-19-at-2-28-19-pm

Copiii au avut un parcurs aparte și au pornit pe urmele lui Isus, ajutați de textul evanghelic din Luca 2, 41-52; au dezbătut diverse teme și au desenat fiecare felul cum au văzut în mintea lor această evanghelie. Fetele care au desenat au avut altă tematică, și anume, cum îl văd ele pe Dumnezeu!

whatsapp-image-2022-09-19-at-2-29-34-pm

Am avut bucuria să îl avem în mijlocul nostru pe ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, care a celebrat Sfânta Liturghie și  ne-a îndemnat să fim pământ bun care să aducă roade multe, după cum spune parabola semănătorului din Evanghelie. La sfârșitul Sfintei Liturghii, Arhiepiscopul de București a mulțumit Comunității Emanuel pentru prezența în Arhidieceza de București și ne-a încurajat să împodobim această arhidieceză prin ceea ce suntem cu carismele, activitățile, viața noastră spirituală și comunitară. Am simțit cu toții atenția și bucuria prezenței sale ca Păstor în mijlocul nostru, mai ales prin timpul care l-a dăruit pentru a-i saluta și a vorbi cu toți cei prezenți.

whatsapp-image-2022-09-19-at-2-29-56-pm

Mărturia unuia dintre participanți redă spiritul în care s-a trăit la reculegere:

„Timpul a stat în loc, învățătura am simțit că a fost adresată pentru mine, m-am regăsit și am rezonat cu predica si învățăturile. Încă reflectez asupra lucrurilor minunate ce mi s-au întâmplat la această reculegere. Și aș mai adăuga ceva: am dobândit o stare de liniște și de bine alături de ceilalți! Am ceva timp de când nu am mai fost atât de liniștită în interior!

Mai sunt multe alte lucruri pe care le-am simțit, însă îmi este greu să le explic în cuvinte. Încă sunt cu gândul la învățături și reflectez”.

whatsapp-image-2022-09-19-at-2-28-45-pm

Pentru tot, mulțumim lui Dumnezeu!

Pr. Iosif Tiba

Hits: 759

/ Știri / Tags: ,

Share the Post