Întâlnirea adoratorilor din București în Parohia Sfânta Cruce

intalnire

Întâlnirea adoratorilor din București în Parohia Sfânta Cruce

Un ambient cald și familiar a găzduit sâmbătă, 17 septembrie a.c., întâlnirea adoratorilor din București la Parohia Sfânta Cruce, la câteva zile după sărbătoarea hramului. Părintele paroh Florin Bejenaru a deschis larg porțile acestei inițiative și cu multă bucurie, având grijă și de cele mai mici detalii pentru ca noi, adoratorii, să ne simțim „ca acasă”.

De fapt, la parohia pusă sub semnul Sfintei Cruci adorația este chiar la ea acasă și la ordinea zilei, deoarece, de mai bine de un an, adoratorii de aici susțin primele ore de adorație ale zilei, înainte ca aceasta să-și ia avântul în continuitate de orar cu alte locații, cum ar fi Catedrala (luni, miercuri, vineri), Parohia Sfânta Elena (marți), sau Parohia Bărăția (joi).

Tot sub semnul Sfintei Cruci s-a desfășurat și întreaga întâlnire, deoarece tema propusă a fost „Spre Emáus – locul comuniunii euharistice” – aventura celor doi discipoli (și a oricărui discipol) care se îndepărtează de Ierusalim după tragedia crucii, dar sunt însoțiți de un personaj misterios care îi conduce pas cu pas către Euharistie, comuniune și comunitate.

După o mică introducere, la ora 15 s-a deschis adorația în tăcere, în ora Milostivirii Divine. În tăcere deoarece, așa cum ne spunea coordonatoarea zilei, Iulia Codreanu, primul care trebuie să vorbească inimii este Domnul, inimii noastre care se deschide în fața acestui Ceas, în fața acestei Inimi din care au izvorât sânge și apă.

intalnire-2

După adorația în tăcere a urmat meditația propusă de Sora Annunziata pe marginea aceluiași episod evanghelic (Lc 24,13-35): un pelerin care se apropie și merge cu omul, atunci când omul se îndepărtează și fuge. Un pelerin necunoscut, nerecunoscut, marele nerecunoscut al istoriei.

După meditație a urmat o masă rotundă la care fiecare adorator a împărtășit celorlalți din ceea ce a primit de la Domnul în adorația și meditația personală, împărtășire care a devenit apoi rugăciune comunitară în cadrul orei de adorație animată care a urmat, cu participarea enoriașilor din parohie.

Întâlnirea s-a încheiat sub semnul aceleiași Sfinte Cruci, cu Sfînta Liturghie la care Părintele vicar Marius Bănuță s-a adesat adoratorilor cu cuvinte de încurajare, care ne-au îndemnat să perseverăm pe drumul început, ilustrând valoarea adorației euharistice cu experiențe foarte grăitoare din viața sa de păstor al sufletelor.

           Sora Annunziata

Hits: 160

/ Știri / Tags:

Share the Post