ÎPS Aurel Percă la hramul Parohiei Înălțarea Sfintei Cruci (Craiova)

WhatsApp Image 2022-09-12 at 7.21.42 AM

ÎPS Aurel Percă la hramul Parohiei Înălțarea Sfintei Cruci (Craiova)

Duminică, 11 septembrie 2022, în Parohia Înălțarea Sfintei Cruci, „Izvorul Rece” din Craiova, a avut loc celebrarea anticipată a hramului. Această mare sărbătoare a comunității catolice din Craiova a fost însuflețită și binecuvântată de prezența Înalt Preasfințitului Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, alături de care au concelebrat Pr. Gabriel Popa, secretar eparhial, Pr. Liviu Narcis Matieș, Pr. Virgil Susanu și Pr. paroh Valerian Dumea.

whatsapp-image-2022-09-12-at-7-21-43-am-1

În cadrul omiliei, Pr. Liviu Matieș a decelat cu elocvență simbolistica semnului Sfintei Cruci și modul în care acesta a fost utilizat încă din vremea Bisericii primare și până astăzi ca semn de apartenență la comunitatea creștină și totodată, drept semn distinctiv față de celelalte manifestări de cult.

whatsapp-image-2022-09-12-at-7-21-43-am

Totodată, Părintele predicator ne-a reamintit că Sfânta Cruce reprezintă semnul iubirii infinite a lui Isus față de întreaga omenire, căci prin ea am fost mântuiți și vom ajunge la cunoașterea fericirii depline în brațele Tatălui Ceresc. Astfel, când contemplăm Crucea, observăm brațele larg deschise ale lui Isus, care parcă îmbrățișează lumea și ne cheamă la viața veșnică.

whatsapp-image-2022-09-12-at-7-21-43-am-2

Înainte de binecuvântare finală, Părintele paroh a transmis un gând de mulțumire față de ÎPS Aurel Percă și față de toți cei prezenți, în mod special celor care s-au implicat în înfrumusețarea bisericii și în buna desfășurare a celebrării.

whatsapp-image-2022-09-12-at-7-21-43-am-3

Sfânta Liturghie a fost continuată de o agapă frățească – moment de comuniune fraternă, prilej de bucurie și de întâlnire cu Păstorul Arhidiecezei.

Mihaela Nițu

Hits: 544

/ Știri / Tags: ,

Share the Post