Primirea Părintelui Claudiu Herciu în noua sa parohie din Motru

IMG-20220906-WA0013

Primirea Părintelui Claudiu Herciu în noua sa parohie din Motru

Credincioşii romano-catolici din municipiul Motru au sărbătorit duminică, 4 septembrie 2022, primirea noului paroh la biserica Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul: Părintele Claudiu Herciu.

După activitatea rodnică a Pr. Iosif Balint, desfășurată pe parcursul a zece ani, ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, a numit paroh al acestei comunități pe Pr. Claudiu Herciu.

img-20220906-wa0016

Sfânta Liturghie din 4 septembrie 2022 a început la ora 11.00. Toţi credincioşii, de la mic la mare, împreună cu Pr. Decan Gheorghe Coșa, l-au întâmpinat cu pâine şi sare pe noul părinte paroh, în faţa bisericii. Celebrarea Sfintei Liturghii a cuprins mărturisirea de credință, lectura decretului prin care a fost numit părintele paroh, precum și toate rugăciunile credincioșilor înălțate lui Dumnezeu pentru acest început de slujire pastorală.

img-20220906-wa0014

La sfârşitul Sfintei Liturghii, Pr. Claudiu Herciu a împărtăşit bucuria prezenţei sale în această comunitate, a mulţumit tuturor celor prezenţi şi i-a îndemnat ca împreună să îl primească în viaţa lor pe Cristos Răstignit. Sărbătoarea s-a încheiat cu momentul în care credincioșii au avut posibilitatea să-l salute personal pe părinte și să-i adreseze bun venit.

Bine ați venit în mijlocul nostru, părinte paroh! Vă însoțim cu rugăciunile noastre și vă mulțumim pentru grija pe care o veți purta comunității noastre și pentru exemplul de slujire pe care ni-l veți oferi!

Alexandra Turcitu

Hits: 2202

/ Știri / Tags:

Share the Post