Calix Sacerdotum, comuniune prin sport

WhatsApp Image 2022-09-05 at 8.09.46 PM

Calix Sacerdotum, comuniune prin sport

Competiția de fotbal de sală Calix Sacerdotum s-a desfășurat în perioada 29-31 august 2022 la Oradea, iar echipa câștigătoare a turneului, Dieceza Romano-Catolică de Iași, va reprezenta țara noastră la Campionatul European de Futsal al preoților, care se va desfășura la Timișoara în luna februarie 2023.

Echipele participante la aceasta ediție a Calix Sacerdotum au fost: Eparhia Greco-Catolică de Oradea, Eparhia Greco-Catolică de Lugoj, Eparhia Greco-Catolică de Maramureș, Eparhia Greco-Catolică Cluj-Gherla, Arhidieceza Romano-Catolică de București, Arhidieceza Romano-Catolică de Alba-Iulia, Dieceza Romano-Catolică de Timisoara, Dieceza Romano-Catolică de Iași, Dieceza Romano-Catolică de Satu Mare, Dieceza Romano-Catolică de Oradea.

whatsapp-image-2022-09-05-at-8-13-06-pm
Câteva impresii ale reprezentanților echipelor participante ne transmit experienta din timpul competiției:
„De ceva timp, competiția de fotbal intre preoti Calix Sacerdotum este un prilej de comuniune și bună dispoziție. Îi mulțumim bunului Dumnezeu că am reușit sa ne adunăm și anul acesta și să trăim clipe frumoase, atât pe teren, cât și în afara lui. De asemenea, mulțumim organizatorilor care și-au dat tot interesul ca această competiție să se desfasoare la cel mai înalt nivel”.
Pr. Iulian Gherghel – Dieceza Romano-Catolică de Iași

„A fost foarte frumos. Un bun prilej de miscare, sport, cunoaștere și socializare”.
Pr. Angelo Pop– Eparhia Greco-Catolică de Lugoj

„Ne bucură existența unui astfel de turneu. Multumim organizatorilor, pentru ca au facut totul posibil sa ne simtim cat mai bine, ca între frați. Cu bucurie remarcăm prezenta din ce în ce mai mare a participanților”.
Pr. Laus Nicolae – Dieceza Romano-Catolică de Timișoara

whatsapp-image-2022-09-05-at-8-14-11-pm

„Participăm pentru prima data la acest turneu si ne bucuram ca am reusit să ajungem. Remarcăm buna organizare și ne propunem pe viitor sa participam la fiecare ediție”.
Pr. Vasile Codrea  – Eparhia Greco-Catolică de Maramureș

„Multumim frumos pentru posibiltatea de a participa la aceasta competiție la care ne simtim foarte bine. Dumnezeu sa ne binecuvanteze pe toti”.
Pr. Harsanyi Laslzo -Dieceza Romano- Catolică de Satu Mare

whatsapp-image-2022-09-05-at-8-25-19-pm

„Campionatul de fotbal pentru preoții romano si greco-catolici de la Oradea a fost o experiență reușită, nu doar din perspectiva meciurilor și a victoriilor pe care echipele le-au obținut. Mai importantă a fost comuniunea sacerdotală dintre preoți din timpul meciurilor sau de după meciuri. Mulțumim organizatorilor și sperăm ca edițiile viitoare sa fie la fel de reușite. Felicitari organizatorilor!
Pr. Marian Blaj– Arhidieceza Romano-Catolică de București

„Acest Campionat de fotbal pentru preoți este o extraordinară oportunitate nu numai de a ne întâlni și a promova unitatea prin sport, ci și de a cunoaște realitățile și activitățile celorlalți frați preoți din alte eparhii și dieceze. Plecăm întotdeauna cu cel puțin un prieten în plus și abia așteptăm să ne întâlnim anul viitor.”
Pr. Florin Bode – Eparhia greco-catolică de Oradea

Multumim tuturor colaboratorilor noștri care s-au ocupat de buna desfășurare a acestei ediții: Pr. Mihai Terec, Pr. Antoniu Suciu și Pr. Anton Cioba. De asemenea, mulțumim PS Virgil Bercea, episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Oradea și PS Laszlo Bocskei, episcopul Diecezei Romano-Catolice de Oradea.

Sorin Manta și Claudiu Roznovszky

Hits: 378

/ Știri / Tags: ,

Share the Post