Jubileu sacerdotal: Pr. Fabian Măriuț a fost sărbătorit în satul natal pentru 25 de ani de preoție

WhatsApp Image 2022-08-14 at 4.44.46 PM (2)

Jubileu sacerdotal: Pr. Fabian Măriuț a fost sărbătorit în satul natal pentru 25 de ani de preoție

Ziua de 14 august 2022 a fost un motiv de mare bucurie și fericire pentru comunitatea romano-catolică din Prăjești, jud. Bacău, deoarece Părintele Fabian Măriuț, preot din Arhidieceza Romano-Catolică de București, a celebrat jubileul de argint, 25 de ani de preoție, și în satul natal.

Printre participanții la sărbătoare îi amintim pe doi preoți consăteni, Pr. Ciprian Ban (Austria) și Pr. Mihai Afrențoae (Roman), pe doi preoți din filiala Bogdănești, Pr. Maximilian Vereș (Italia) și Pr. Marius Pitica (Italia), pe Fr. Ghiță Tamaș (Liban), pe doi colegi preoți din Arhidieceza de București, Pr. Eugen Răchiteanu și Pr. Lucian Dâncă, precum și pe parohul comunității, Emilian Antal. Pentru ca sărbătoarea să fie aibă solemnitatea cuvenită, Pr. Ioan Dâscă a dirijat corul parohial, iar Pr. Dumitru Patraș a stat la spovezi. În cadrul sfintei liturghii, părintele predicator Mihai Afrențoaie a scos în evidență frumusețea și importanța lui Cristos în viața preotului și a creștinului.

whatsapp-image-2022-08-14-at-4-44-45-pm

Bucuria a fost și mai mare deoarece în jurul părintelui Fabian s-a adunat familia, rudele, prietenii și întreaga comunitate din Prăjești. Familia părintelui Fabian, compusă din mama, Elena, sora, Geta, frații Cristi și Gabriel, împreună cu familiile lor venite din Italia, a fost alături de Părintele sărbătorit.

whatsapp-image-2022-08-14-at-4-44-46-pm

Creștinii din satul natal au participat în număr mare la acest jubileu de argint, iar prietenii din copilărie și tinerețe ai părintelui Fabian au încununat această sărbătoare cu prezența lor, depănând amintiri și mulțumind lui Dumnezeu pentru darul preoției consăteanului și prietenului lor.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Părintele Ciprian Ban a rostit un cuvânt de prețuire în numele preoților din comunitatea Prăjești, iar Părintele paroh Emilian Antal a mulțumit pentru frumosul dar pe care Părintele Fabian l-a oferit comunității, și anume, celebrarea jubileului de argint în satul natal.

whatsapp-image-2022-08-14-at-4-44-46-pm-1

În cele din urmă, Părintele Fabian Măriuț, profund emoționat, i-a mulțumit lui Dumnezeu pentru darul vieții și pentru darul sfintei preoții. Părintele Fabian l-a amintit pe tatăl său, Ionel, care veghează din cer asupra familiei, dar a trecut în revistă și pe toți învățătorii, profesorii, formatorii, episcopii din Dieceza de Iași și din Arhidieceza de București, mulțumind în special Înalt Preasfințitului Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București; nu au fost uitați nici colegii de la școlile pe care le-a frecventat de-a lungul vieții. Toți aceștia au contribuit la formarea copilului, tânărului, seminaristului și preotului care a celebrat jubileul de argint la Prăjești, drept pentru care au fost amintiți în rugăciune, ca mulțumire adusă Domnului care cheamă mereu lucrători în via sa.

După Sfânta Liturghie, toți cei prezenți au fost invitați de Părintele Fabian la o agapă fraternă pentru a sărbători frumos acest eveniment deosebit din viața sa.

Articol realizat cu contribuția Pr. Eugen Răchiteanu și a Fr. Mihai Afrențoae, OFMConv.

Hits: 3661

/ Știri / Tags:

Share the Post