Șapte preoți din Arhidieceza de București au sărbătorit 25 de ani de preoție

2d869f44-2ab3-450b-8f10-9f3b93101ec5

Șapte preoți din Arhidieceza de București au sărbătorit 25 de ani de preoție

Marți, 21 iunie 2022, la Catedrala Sf. Iosif s-a celebrat o Sfântă Liturghie de mulțumire pentru jubileul de 25 de ani de preoție a șapte preoți din Arhidieceza de București. ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, PS Cornel Damian, Episcop Auxiliar de București, ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit emerit de București și preoții Catedralei au fost la altar alături de cei șapte preoți sărbătoriți: celebrantul principal, Pr. Adrian Herciu, paroh la Parohia Sfântul Iosif Muncitorul (Buftea – Crevedia); Pr. Francisc Ungureanu, Responsabilul Oficiului pentru Comunicații Sociale al ARCB și Director al Angelus TV, secretar al Conferinței Episcopilor din România; Pr. Fabian Măriuț, Paroh la Parohia Sfânta Fecioară Maria Regină (Cioplea), Responsabilul Oficiului pentru Pastorația Familiilor al ARCB; Pr. Emil Moraru, profesor la Facultatea de Teologie Romano-Catolică și Responsabil al Oficiului Pastoral pentru Cateheză al ARCB; Pr. Ionel Pojum, Paroh la Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Brăila și Decan de Brăila; Pr. Victor-Emilian Dumitrescu, profesor la Facultatea de Teologie Romano-Catolică și asistent spiritual al Comunității Magnificat; Pr. Florin Bejenaru, Paroh la Parohia Sfânta Cruce și Responsabil al Oficiului pentru Pastorația Biblică al ARCB.

La începutul Sfintei Liturghii, Pr. Adrian Herciu, celebrantul principal, a luat cuvântul în numele grupului de confrați sărbătoriți: „Ne rugăm ca Dumnezeu să ne susțină mai departe în vocația noastră, să ne ajute să continăm munca noastră de apostolat în via Domnului.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de PS Cornel Damian, Episcop Auxiliar de București, care a ținut o adevărată meditație asupra Sacramentului Preoției, subliniind importanța de a răspunde „prezent” la chemarea lui Dumnezeu și de a se centra asupra identității lui Cristos, Fiul lui Dumnezeu. „Nimeni nu poate să aleagă preoția ca pe un job atrăgător; nu poți decât să te lași chemat și ales. A-l urma pe Cristos, atât din partea celor care sunt creștini, în lume, cât și din partea celor care sunt preoți, înseamnă să-l urmezi pe drumul pe care El a mers: înseamnă să-l urmezi pe drumul Crucii și pe drumul Învierii”. Vorbind despre gestul plin de semnificație pe care episcopul în face în timpul hirotonirii, ungerea mâinilor celui hirotonit cu Sfânta Crismă, PS Cornel Damian a subliniat faptul că „preotul este consacrat și investit cu puterea de a celebra Sfintele Sacramente, cu care Biserica ne însoțește de la naștere și pîna la moarte”. „Dragi părinți sărbătoriți”, a încheiat Episcopul Auxiliar de București, „în cei 25 de ani de slujire preoțească nu ați făcut altceva decât să-l purtați pe Cristos oamenilor și pe oameni la Cristos: ați însoțit atâtea persoane în diferite etape alte vieții lor. Prin slujirea voastră pastorală i-ați ajutat pe mulți să trăiască în comuniune cu Cristos. Astăzi vrem să vă mulțumim în numele Bisericii și în numele celor mulți pe care i-ați slujit și îi slujiți. Vă mulțumim pentru fidelitatea și dăruirea voastră în slujirea lui Cristos și a Bisericii sale și îl rugăm pe Fiul Dumnezeului celui viu să vă dea harul să mergeți în continuare pe calea Preoției, cu inimă fericită și neîmpărțită și cu curajul de a sluji”.

La finalul Sfintei Liturghii, ÎPS Aurel Percă i-a felicitat pe preoții care au sărbătorit 25 de ani în slujba Bisericii și a Arhidiecezei de București, i-a prezentat pe fiecare în parte și le-a urat o slujire bogată, binecuvântată pentru poporul lui Dumnezeu, mulțumindu-le pentru tot ceea ce fac în Arhidieceză. „Vă dorim să aveți mai departe bucurie în slujirea voastră și să ne vedem și la 50 de ani, să sărbătorim jubileul de aur”, a încheiat Arhiepiscopul de București, îndemnându-i pe cei prezenți să se roage pentru preoți și pentru vocații la preoție.

Sfânta Liturghie a fost transmisă live de Angelus TV și poate fi urmărită aici.

 

 

 

 

 

Hits: 2948

/ Știri / Tags: , ,

Share the Post