Consiliul parohial la încheierea anului în Parohia Sf. Francisc de Assisi (București)

IMG_7875

Consiliul parohial la încheierea anului în Parohia Sf. Francisc de Assisi (București)

Vineri 10 iunie a.c. s-a reunit Consilul Parohial al Parohiei Sf Francisc de Assisi din București, unde s-a făcut o evaluare a anului pastoral și s-a discutat despre provocările viitorului și cum avansăm concret în munca pastorală. După un timp de primire și rugăciune împreună, fiecare a prezentat și a vorbit concret despre bucuriile, realizările și ceea ce a învățat din munca pastorală, dezbătându-se și greutățile, neajunsurile și dificultățile activităților pastorale.
S-a subliniat că este important să fim o echipă unită și funcțională; a reieșit nevoia ca membrii Consiliului Pastoral și al Echipelor Pastorale să cunoască mai bine problemele parohiei pentru a ști unde și cum să se implice mai practic și mai bine. În plus, în toate activitățile și misiunile parohiale pe lângă persoana responsabilă trebuie să fie constituite echipe de lucru împreună.
Din dezbaterile Consilului Pastoral a reieșit că Evanghelia copiilor este o misiune care a adus multe roade: a crescut numărul copiilor participanți și al părinților dornici să se implice. Cateheza pentru Mir a debutat bine cu o echipă unită dar mai sunt încă multe de făcut, grupul de adolescenți ISL a funcționat bine și cu roade dar trebuie extins la toată parohia; Corul a crescut și s-a dezvoltat dar trebuie continuată munca pentru a avea o liturgie cât mai frumoasă, printr-un ritm constant de repetiții și un repertoriu bine ales.
286078573_5253222341435990_1966742950512209641_n
Din punct de vedere organizatoric este nevoie să se definitiveze nevoile, domeniile, direcțiile și structura de funcționare pastorală și administrativă a parohiei, fiind necesară Convocarea Consiliului Economic și implicarea și a altor persoane pentru găsirea de idei, soluții și rezovarea problemelor administrative și economice. Printre necesitățile care s-au conturat se numără: o mai mare dezvoltare și popularizare a devoțiunilor și diferitelor novene la diferite sărbători și la diferiți sfinți; dezvoltarea și actualizarea site-ului parohiei cu diferitele activități, misiuni, propuneri și evenimente; creșterea calității liturgice și muzicale a corului; o formare specială pentru cateheți, lectori și psalmiști, care va începe din toamnă.
Concluzia a fost că este important că ne-am reunit din nou, ne-am cunoscut mai bine, am vorbit și dezbătut liber, au fost prezentate diferite idei și soluții și ne dăm seama că învățăm din mers cum să creștem și cum să fim împreună în slujba misiunii și a evanghelizării. Nu există parohie misionară, ci misionari în parohie, nu există activitate misionară, ci misionari în acțiune și trebuie să gândim în termeni de persoane și nu de activități.
Tuturor mulțumiri și mulțumim lui Dumnezeu.
Pr. Iosif Tiba

Hits: 639

/ Știri / Tags:

Share the Post