„Evanghelia copiilor”, o inițiativă catehetică în Parohia Sf. Francisc de Assisi (București)

275619484_5005443589547201_8512457140863995197_n

„Evanghelia copiilor”, o inițiativă catehetică în Parohia Sf. Francisc de Assisi (București)

În Parohia Sf. Francisc de Assisi din București, pe lângă programul „clasic” de cateheză, în fiecare duminică din anul pastoral are loc o altă formă de cateheză pentru copii: „Evanghelia copiilor”, care are loc în cadrul Sfintei Liturghii de duminică de la ora 11.00. O echipă generoasă de mame lucrează împreună și pregătesc săptămânal materiale pentru copii, care să-i ajute în înțelegerea evangheliei de duminică.

Toți copiii din biserică, înainte de prima lectură, merg în capela alăturată, unde pe limbajul și pe înțelesul lor li se explică evanghelia. Echipa de mame îi însoțește, îi încadrează, îi ajută să înțeleagă evanghelia prin diferite metode, cântă și se roagă împreună cu ei. Copiii intră din nou în biserică pentru participarea la Liturghie, după terminarea predicii preotului.

Experiența arată că toată lumea este fericită și are de câștigat: copiii, părinții, echipa de mame de la Evanghelia copiilor și toată comunitatea parohială. Sunt mărturii despre copii care le explică acasă părinților evanghelia de duminică.

Pr. Iosif Tiba

Hits: 140

/ Știri / Tags:

Share the Post