Doi episcopi la Întâlnirea Anuală a Mișcării Focolarelor de la Mărăcineni

pIMG_6792

Doi episcopi la Întâlnirea Anuală a Mișcării Focolarelor de la Mărăcineni

Mariapolis, întâlnirea anuală a Mișcării Focolarelor, a avut loc anul acesta la Mărăcineni, în județul Argeș, între 21 și 24 iulie. Motto-ul reuniunii a fost „Și noi am crezut în iubire”, profesiunea de credință a fondatoarei Chiara Lubich și a primelor ei prietene, scânteia de la care a început Mișcarea în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Au fost prezente 68 de persoane sosite din aproape toate colțurile țării: București, Brașov, Cluj, Reșița, Timișoara… Pentru alte regiuni ale țării au fost organizate asemenea întâlniri la Miercurea Ciuc și Roman, unde  participă și un grup din Republica Moldova.

pdsc08607

Cele trei zile și jumătate petrecute la primitoarea mănăstire a Misionarilor Oblați ai Mariei Imaculate de la Mărăcineni au pus accent pe spiritualitatea comunitară, pe ascultarea plină de iubire a aproapelui, pe dialogul personal cu Isus și pe călătoria sfântă a fiecăruia dintre noi. Cum printre membrii Mișcării se află, în afară de romano-catolici și greco-catolici, și ortodocși și reformați, au fost abordate și aspecte legate de dialogul ecumenic, într-una din zile fiind programată o vizită la biserica ortodoxă din zonă.

pdsc_0557

Un dar prețios al acestei întâlniri au fost experiențele personale despre viața cu Dumnezeu și în unitate cu ceilalți, prezentate de persoane de diferite vocații: de la consacrați la cei angajați în societate, familii, tineri. Nu au lipsit momentele recreative, jocuri, cântece, dansuri și chiar o seară de sărbătoare petrecută împreună, mici și mari.

pimg_6487

O mare bucurie pentru „mariapoliți” a fost prezența în mijlocul lor a doi înalți ierarhi: Înalt Preasfințitul Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București care s-a aflat pentru al doilea an alături de participanții la întâlnirea de la Mărgineni, și Preasfințitul Jószef Pál, Episcop de Timișoara.

Ca o concluzie a acestei frumoase întâlniri, am putea spune că au prins viață cuvintele psalmistului: „Iată cât de bine și de plăcut este ca frații să locuiască împreună” (Ps 132,1).

Ruxandra Lambru

Hits: 907

/ Știri / Tags:

Share the Post