ÎPS Aurel Percă, alături de focolarini la Mariapolisul de la Mărăcineni

cover maracineni

ÎPS Aurel Percă, alături de focolarini la Mariapolisul de la Mărăcineni

„Iubirea ne face familie”: aceasta a fost tema Mariapolisului care s-a desfășurat la Mărăcineni, în perioada 28-31 iulie 2021 și care a adunat împreună focolarini și simpatizanți ai Mișcării Focolarelor. Ultima zi a fost una de sărbătoare, întrucât în mijlocul participanților s-a aflat și ÎPS Aurel Percă, însoțit de Pr. Gabriel Popa, secretar episcopal.

cover-maracineni-final

Mărăcineni a fost una din cele 8 locații care, în acest an, din cauza restricțiilor pandemice, alcătuiesc Mariapolisul național. Celelalte orașe unde s-au adunat cei peste 300 de participanți, sunt: Constanța, Cladova (Banat), Oradea, Viișoara (Moldova), Cavnic (Maramureș), Zetea (pentru județele Covasna și Harghita) și Chișinău (Republica Moldova).

Printre tematicile abordate la momentele de formare și workshop-uri s-au aflat: viața de familie (fie în comunitatea domestică, fie în cea comunitară, mai largă), ecumenism, istoria Mariapolisului în România și semnificația sa, unitatea cu semenii și alte teme de interes. Structura Mariapolisului a fost una de vacanță, de aceea, nu au lipsit momente de odihnă, recreere și voie bună.

Cei 30 de participanți au provenit din diferite zone ale țării: Brașov, Brăila și București, și au reprezentat toate vârstele: copii, adolescenți, tineri, adulți și persoane în vârstă. Cu toții au contribuit la crearea unei atmosfere familiale, animați fiind de sentimente de iubire, încredere, dăruire și spirit de slujire. Gazdele de la Mănăstirea Sfântul Eugen, părinții oblați Damian și Lucian au amplificat această atmosferă prin disponibilitatea lor.

În mijlocul tuturor celor prezenți, Păstorul Arhidiecezei de București a felicitat curajul lor de a da timp pentru asemenea momente de comuniune și i-a încurajat să ducă și în mediile de acasă spiritul de dăruire și de iubire, care ne dă comuniunea cu aproapele, pentru a trăi cu Isus în mijloc.

Pr. Marian Blaj

Hits: 1018

/ Știri / Tags: ,

Share the Post