14 iunie: Concert omagial „Papa Francisc – Pelerin în România” la Opera Națională din București

noul afis papa

14 iunie: Concert omagial „Papa Francisc – Pelerin în România” la Opera Națională din București

Opera Națională București și Arhiepiscopia Romano-Catolică de București anunță concertul „PAPA FRANCISC – Pelerin în România, 3 ani de la vizita Apostolică”, eveniment ce va avea loc marți, 14 iunie, ora 18:30, în sala mare de spectacole.

Organizat de Arhiepiscopia Romano-Catolică de București, în parteneriat cu Opera Națională București, concertul marchează împlinirea a trei ani de la vizita istorică a Papei Francisc în România, și se constituie în jurul memorabilei fraze rostite de către Suveranul Pontif, cu ocazia acestei vizite: „Vin în România, țară frumoasă și primitoare, ca pelerin și frate. Dumnezeu să binecuvânteze România!”.

Spectatorii vor avea ocazia să admire cu această ocazie celebrul papamobil cu care Papa Francisc a călătorit pe meleagurile țării, care va fi expus pe esplanada ONB, iar în foaierul operei se va regăsi Tronul Papal, folosit de către Suveranul Pontif în timpul Sfintei Liturghii de la Blaj din 2 iunie 2019, în cadrul căreia au fost beatificați 7 episcopi greco-catolici. Tronul Papal a fost realizat din lemn luat din fostele închisorile comuniste, unde au suferit preoți și episcopi martiri.

Programul artistic include extrase de muzică liturgică catolică din marile capodopere ale genului liric.

Momente de muzeistică muzicală din creaţia compozitorilor: Puccini, Mascagni, Gounod, Verdi, Mozart, Caccini. Vor interpreta soprana Veronica Anușca, Corul Operei Naționale București și pianista Liliana Mareș. Conducerea muzicala îi aparține maestrului Daniel Jinga.

La concertul festiv vor participa Nunțiul Apostolic în România, înalți prelați, preoți și demnitari din conducerea Statului.

Proiectul a fost inițiat de Oficiul pentru Bunuri Culturale Ecleziastice și Patrimoniu al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București, coordonat pe Pr. Eugen Răchiteanu; regia artistică aparține domnului Dan Michael Schlanger. Concertul este organizat în colaborare cu Uniunea Criticilor, Redactorilor și Realizatorilor Muzicali din România.

Bilete pe http://tickets.operanb.ro/ și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București.


Sponsori: Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești

Parteneri: Pop Cola, Phoenixmedia, Euromedia, Cocor, Băneasa Shopping City, Sansha

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, RFI România, Romantic FM, Radio Seven, Radio Itsy Bitsy, România TV, Zile și Nopți, Agerpres, Spot Media, Ziarul Metropolis, News București, Q Magazine, Marea Dragoste, Leviathan, Ordinea Zilei, București Business, Reușita.ro, 9am.ro., Kudika, Garbo, QuickNews, a7tv, Ballet Magazine, Mediatrust


Un alt eveniment dedicat aniversării celor 3 ani de la vizita Papei Francisc în România este expoziția „Papa Francisc – pelerin în România. 3 ani de la vizita apostolică”, organizată Arhiepiscopia Romano-Catolică București, prin Oficiul pentru Bunuri Culturale Ecleziastice şi Patrimoniu și Muzeul Național de Istorie a României, ce poate fi vizitată la Muzeul Național de Istorie a României până în data de 17 iunie. 

Hits: 773

/ Comunicate de presă, Știri / Tags:

Share the Post