29 aprilie: „Tinerii și Sinodul”, întâlnire online în contextul parcursului sinodal din ARCB

coperta-eveniment-sinod-1536×738

29 aprilie: „Tinerii și Sinodul”, întâlnire online în contextul parcursului sinodal din ARCB

Vineri , 29 aprilie 2022, în spirit sinodal, va avea loc o întâlnire online destinată tinerilor. Evenimentul este organizat de Centrul Diecezan pentru Pastorația Tineretului (CDPT) și face parte din seria inițiativelor diecezane propuse tinerilor pentru a conștientiza mai mult realitatea sinodalității și a evenimentului eclezial. Evenimentul online se va desfășura pe platforma ZOOM, iar cei care doresc să participe trebuie să se înscrie, completând un formular.

Organizatorii au ales această formă, deoarece îşi propun să faciliteze o întâlnire pentru tinerii din toate decanatele Arhidiecezei. De aceea, părinții parohi sau lucrătorii pastorali de tineret sunt rugați să-i  încurajeze pe tineri să participe. Perioada de înscrieri: 23-28 aprilie. Evenimentul va începe la ora 19:30. Pe parcursul zilei, cei care s-au înscris vor primi link-ul de conectare.

Tematica aleasă este „Tinerii și sacramentele pe drumul sinodalității”, propunere venită chiar din partea tinerilor. Se poate observa această realitate, și anume, cum unii tineri sunt mai reticenți în privința primirii sacramentelor mai uzuale, dar atât de necesare: Euharistia și Reconcilierea. Cu această ocazie, pe lângă subiectele legate de realitatea sinodală, se va aborda și tematica sacramentelor, moment în care tinerii își pot clarifica mai bine acest aspect important de credință personală.

Întâlnirea va fi moderată de Pr. Marian Blaj, din partea Centrului Diecezan și Andreea Vochin, reprezentantul tinerilor în Echipa sinodală. La întâlnire va fi invitat Pr. Daniel Bulai – Referent Diecezan pentru demersurile sinodale din Arhidieceză. De asemenea, dacă dintre lucrătorii pastorali sunt doritori să participe, sunt bineveniți.

Așadar, cei care doresc să participe se pot anunța completând un scurt formular pe care îl pot găsi aici.

CDPT

Hits: 185

Share the Post


Fatal error: Uncaught Error: [] operator not supported for strings in /home/r58715arcb/public_html/website/wp-content/themes/envision/cloudfw/core/engine.typo/core.typo.php:117 Stack trace: #0 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-content/themes/envision/cloudfw/core/engine.typo/core.typo.php(20): cloudfw_fontface_render() #1 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-content/themes/envision/cloudfw/core/engine.typo/core.typo.php(9): cloudfw_font_engine_render() #2 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-content/themes/envision/cloudfw/core/framework/core.init.php(229): cloudfw_font_engine() #3 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-includes/class-wp-hook.php(308): cloudfw_admin_footer_init('') #4 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-includes/class-wp-hook.php(332): WP_Hook->apply_filters(NULL, Array) #5 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #6 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-includes/general-template.php(3059): do_action('wp_footer') #7 /home/r58715arcb/pub in /home/r58715arcb/public_html/website/wp-content/themes/envision/cloudfw/core/engine.typo/core.typo.php on line 117