Întâlnirea Consiliului Prezbiteral din ARCB în sesiunea de primăvară

consiliul prezbiteral ARCB

Întâlnirea Consiliului Prezbiteral din ARCB în sesiunea de primăvară

În data de 6 aprilie 2022, ora 11.00, ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, a convocat Consiliul Prezbiteral din Arhidieceză pentru sesiunea de primăvară, la Palatul Arhiepiscopal din București. După salutul de bun venit și după rugăciunea Adsumus Sancte Spiritus, Păstorul Arhidiecezei a prezentat ordinea de zi a reuniunii și a moderat întregul program.

Pe parcursul a două ore și jumătate, s-au prezentat și s-au dezbătut subiecte de actualitate din viața Bisericii locale, dar și din viața Bisericii Universale.

Pentru început, s-a acordat o atenție sporită Anului Pastoral în curs, dedicat Sacramentelor Inițierii Creștine, când, pe rând, toți părinții decani, au putut interveni și au subliniat importanța catehezelor despre Sfântul Botez, Sfântul Mir și Euharistie în aceste timpuri delicate pe care le trăim.

1ca6c329-6254-48bc-9368-f04ff516a67c

A urmat, mai apoi, o prezentare a procesului sinodal din ARCB, când părintele referent diecezan cu sinodul a prezentat câteva aspecte pozitive care se pot deja întrezări din drumul sinodal local și s-a reamintit că prin cele șapte fișe puse la dispoziție de Echipa sinodală diecezană, prezente pe site-ul Arhidiecezei, www.arcb.ro, se urmărește o antrenare mai intensă a acestei perioade.

Pe ordinea de zi au urmat și alte teme, la fel de importante: prezentări și precizări economic-administrative; un curs de formare pentru lectorii din parohii; organizarea unei întâlniri cu reprezentanți din toate asociațiile, mișcările, grupurile laice din ARCB; mass media locală în centrul atenției; faza pre-procesului pentru cazurile matrimoniale; prezența refugiaților din Ucraina pe teritoriul ARCB; precizări despre Sărbătorile apropiate: Duminica Floriilor, Joia Sfântă, Învierea Domnului; Evenimente diecezane viitoare: sfințirea unui nou preot pentru ARCB, Întâlnirea Mondială a Familiilor, Întâlnirea Diecezană a Tinerilor etc.

Întreaga întâlnire s-a desfășurat într-o atmosferă de colaborare, deschidere și prietenie sacerdotală.

img_2516

Înainte de agapa frățească, care a oferit din nou tuturor participanților posibilitatea de a continua aprofundarea unor subiecte, Arhiepiscopul Aurel Percă i-a invitat pe toți membrii consiliului prezbiteral la un moment de rugăciune în capela din Palatul Arhiepiscopal. Rugăciunea Ora medie din capelă s-a încheiat cu binecuvântarea Păstorului Arhidiecezei și cu exprimarea bucuriei de a ne întâlni cu întreaga familie sacerdotală din ARCB, în Joia Sfântă, la Liturghia Crismei, la ora 9.00, în Catedrala Sf. Iosif

                                                                                          Pr. Daniel Bulai

 

Hits: 1664

Share the Post