PS Cornel Damian, la hramul secundar al Parohiei Sf. Anton de Padova (Constanța)

cover ct

PS Cornel Damian, la hramul secundar al Parohiei Sf. Anton de Padova (Constanța)

Sâmbătă, 19 martie 2022, în sărbătoarea Sfântului Iosif, soțul Sfintei Fecioare Maria, a avut loc hramul secundar al parohiei „Sfântul Anton de Padova” din Constanța.  Sfânta Liturghie a hramului a fost prezidată de PS Cornel Damian, Episcop Auxiliar de București. Au concelebrat preoții parohiei și alți preoți din decanat.

img-20220319-wa0034

În cadrul predicii, PS Cornel Damian a evocat figura Sfântului Iosif, care, începând de anul trecut, este patronul secundar al parohiei. El a amintit de paternitatea umilă, dar plină de curaj cu care Sfântul Iosif i-a însoțit pe Isus și pe Fecioara Maria în drumul spre Egipt. La fel și astăzi, Sfântul Iosif este alături de familiile greu încercate de drama emigrației și a războiului.

img-20220319-wa0021

La finalul Liturghiei, Monseniorul Ieronim Iacob le-a mulțumit tuturor celor prezenți și celor care s-au implicat pentru buna desfășurare a sărbătorii.

După amiază, Preasfințitul Cornel a vizitat Oratoriul Salezian „Don Bosco”, unde s-a întâlnit cu preoții și 60 de animatori ai centrului și cu un mic grup de refugiați din Ucraina. În cadrul acestui moment emoționant, PS Cornel Damian a discutat cu refugiații și i-a încurajat.

whatsapp-image-2022-03-21-at-4-05-22-pm

Tot în cadrul parohiei, în ajunul sărbătorii, Părintele profesor Emil Moraru a ținut o cateheză despre importanța pregătirii lectorilor pentru o cât mai bună proclamare a cuvântului divin. Au participat lectori din ambele parohii romano-catolice constănțene: Sf. Anton de Padova și Sf. Pius din Pietrelcina – Padre Pio.

20220318_190543

Pr. Liviu Crișmaru

Hits: 374

/ Știri / Tags: ,

Share the Post