Fișă consultativă pentru familiile din Arhidieceza Romano-Catolică de București

Fișă consultativă pentru familiile din Arhidieceza Romano-Catolică de București

Familia creştină, constituită prin Sacramentul Căsătoriei, este un autentic drum de sfinţenie, construit pe iubirea generoasă a soţilor şi binecuvântarea acesteia din partea lui Dumnezeu, care este Iubire (cf. 1In 4, 16). Familia nu reprezintă doar baza societăţii, ea constituie prezentul şi viitorul Bisericii noastre locale. Această „Fişă” îşi propune să ajute familiile Arhidiecezei de Bucureşti să reflecteze asupra identităţii lor, asupra aşteptărilor, a speranţelor, precum şi a eventualelor crize sau tensiuni cu care se confruntă în drumul lor de credinţă.

  1. Ce considerați că ar trebui să facă Biserica locală, odată cu evoluția societății? Cum ar trebui familiile să protejeze tezaurul credinţei? Argumentați răspunsul dumneavoastră.
  2. Ce activităţi şi organizații cunoaşteţi la nivel diecezan / parohial care implică familiile?
  3. În ce fel de activități ați dori să fiți implicați, ca familie?
  4. Care au fost momentele de-a lungul timpului care v-au determinat să vă îndepărtaţi de activităţile parohiale / diecezane?
  5. Realităţile contemporane provocatoare vă îndepărtează de Biserică şi de Dumnezeu, sau consideraţi că ele reprezintă un prilej de întărire a credinței?
  6. Care sunt activitățile religioase practicate în cadrul familiei dumneavoastră?
  7. Propuneri, dorințe, provocări, perspective… pentru o Biserică reînnoită!

N.B. Această FIȘĂ pusă la dispoziție de Echipa Sinodală din ARCB, în data de 8 martie 2022, are binecuvântarea Arhiepiscopului Mitropolit Aurel Percă și se va completa la următorul link https://forms.gle/sdNgMBm5Zj8769k29

Hits: 133

Share the Post