Actualitatea creștină: nr 1/2022, disponibil din 14 ianuarie

ac ian 2022

Actualitatea creștină: nr 1/2022, disponibil din 14 ianuarie

Primul număr din cel de-al 33-lea an de apariție a revistei Actualitatea creștină se deschide cu editorialul în care ÎPS Aurel Percă ne îndeamnă „Să deschidem porțile speranței”:

„Noi, creștinii, suntem purtători de Speranță, o speranță bazată pe Cristos Isus. Cu Botezul noi am primit numele său în inima noastră și în sufletul nostru – am devenit creștini purtători de speranță. Nu putem să ne abandonăm disperării, pentru că știm că Dumnezeu ne iubește, ne-a iubit dintotdeauna, și planul său asupra noastră este un plan de iubire.”

Rubrica Focus prezintă mesajul Papei Francisc pentru cea de-a LV-a Zi Mondială a Păcii: „pacea este în același timp darul cerului și rodul unui angajament comun”. Beatificarea Papei Ioan Paul I, care va avea loc pe 4 septembrie 2022, este în centrul rubricii Eveniment, prezentând o scurtă biografie a Papei Luciani.

În fiecare an, în luna ianuarie, Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor adună creștinii de diferite confesiuni pentru a se ruga împreună, însuflețiți de credința în același Tată Ceresc; rubrica Biserică și Societate prezintă mesajul ÎPS Aurel Percă transmis cu această ocazie.

Pr. Daniel Gheorghiță Benchea prezintă importanța celebrarării Zilei Mondiale de Rugăciune pentru Pace, care a avut loc la 27 octombrie 1986 la Assisi, inițiată de Sfântul Papă Ioan Paul al II-lea.  Continuă seria catehezelor Papei inspirate de Faptele Apostolilor, iar la rubrica Universul familiei Pr. Fabian Măriuț aduce în prim-plan capitolul al VIII-lea din Exortația apostolică Amoris Laetitia, intitulat „Însoțirea, discernerea și integrarea fragilității”.

„Viața fraților… un parfum pentru lume” este titlul meditației Pr. Tarciziu Șerban asupra Psalmului 133, subliinind că „viața trăită în fraternitate are drept rod binecuvântarea”. Aflat în misiune în Kenya, Pr. Ștefan Lenghen prezintă condițiile conflictuale în care trăiesc nu numai creștinii, ci toți oamenii din aceste locuri. Seria de personaje care l-au cunoscut pe Vladimir Ghika prezintă în acest număr un savant islamolog, Louis Massignon.

Un dosar amplu, semnat de Iulia Cojocariu, este dedicat slujirii laicale de catehet, instituită de Papa Francisc prin scrisoarea apostolică sub formă de motu proprio intitulată Antiquum ministerium, din 10 mai 2021.

În paginile revistei se mai găsesc știri din țară, de la Vatican și din lume, anunțuri, idei pentru timpul liber. Lectură plăcută și un An Nou binecuvântat!

Hits: 98

/ Știri / Tags:

Share the Post