Vizita ÎPS Aurel Percă în Parohiile Lumina și Năvodari (CT)

WhatsApp Image 2022-01-17 at 10.23.19

Vizita ÎPS Aurel Percă în Parohiile Lumina și Năvodari (CT)

Duminică, 16 ianuarie 2022, credincioșii din Parohia Sfinții Apostoli Petru și Paul din Lumina și Parohia Fericitul Ieremia Valahul din Năvodari s-au bucurat de prezența ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, care a prezidat Sfânta Liturghie, la care au concelebrat Pr. Gabriel Popa, secretar arhidiecezan, și Pr. Paroh Florin Bordeuș.

whatsapp-image-2022-01-17-at-11-41-32-1

În cadrul Sfintelor Liturghii, cuvântul de început i-a aparținut Arhiepiscopului nostru, care ne-a asigurat că suntem mereu în rugăciunile Excelenței Sale. La momentul omiliei, făcând referire la Evanghelia zilei, Păstorul Arhidiecezei a enumerat câteva puncte spre meditație: minunile lui Isus încep cu transformarea apei în vin la nunta din Cana; nu este doar o minune, ci primul semn al prezenței lui Dumnezeu printre noi, oamenii.

whatsapp-image-2022-01-17-at-10-22-43

 La rugămintea Fecioarei Maria, Isus își arată puterea sa la unul dintre evenimentele importante din viața omului: căsătoria. Imaginea căsătoriei este prezentă încă de la începuturi, prin căsătoria dintre Adam și Eva, primii oameni. Dumnezeu binecuvântează căsătoria și familia, pentru că Dumnezeu iubește viața omului. De multe ori, în viață, asemeni nunții din Cana, se termină „vinul” – binele – și atunci avem nevoie de ajutor divin. Ajutorul vine prin Fecioara Maria, mama lui Cristos și a noastră.

whatsapp-image-2022-01-17-at-11-41-32

Arhiepiscopul nostru a subliniat apoi importanța acelor slujitori care au pregătit cele șase vase cu apă pe care apoi Isus a transformat-o în vin de calitate. Au fost șase vase, număr imperfect, care semnifică Legea Veche, care ia sfârșit odată cu venirea lui Cristos. Se termină Vechiul Testament și începe o nouă eră, sub semnul unei nunți, a unei sărbători. ÎPS Aurel Percă a menționat convertirea marelui scriitor rus Tolstoi ca exemplu al intervenției harului care poate lucra în viața oricărui om, indiferent cât de păcătos, dacă se deschide față de Dumnezeu.

whatsapp-image-2022-01-17-at-10-23-38

În încheiere, am fost sfătuiți de către ÎPS Aurel Percă să nu uităm să îi invităm pe Isus și pe Maica sa cerească, Fecioara Maria, la „nunta” – evenimentele importante –  din viața noastră.

Îi mulțumim Păstorului nostru pentru această vizită și pentru cuvintele sale de învățătură și îl mai așteptăm în comunitățile noastre de la Năvodari și Lumina!

Eugenia Ignat

Hits: 1282

/ Știri / Tags: ,

Share the Post