Un nou diacon pentru Arhidieceza de București: Silviu Marian Șaran

211208ac196pw foto-Adrian Cuba-2

Un nou diacon pentru Arhidieceza de București: Silviu Marian Șaran

Miercuri, 8 decembrie, în Solemnitatea Neprihănitei Zămisliri, au fost hirotoniţi şapte diaconi în Catedrala Sfânta Fecioară Maria, Regină din Iaşi, prin impunerea mâinilor şi rugăciunea de consacrare a PS Iosif Păuleţ, Episcop de Iaşi, în cadrul Sfintei Liturghii celebrate la ora 11.00.

La sărbătoare au fost prezenţi PS Petru Sescu, Episcop auxiliar de Iaşi, care a ţinut predica, PS Petru Gherghel, Episcop emerit, peste 80 de preoţi, familiile candidaţilor la diaconat şi mulţi credincioşi, veniţi din diferite părţi ale diecezei.

Dintre cei șapte diaconi, șase vor activa în Dieceza de Iași, iar unul în Arhidieceza de București: Silviu Marian Șaran, din Bacău, Parohia Sfântul Nicolae.

La finalul Sfintei Liturghii a rostit un cuvânt de mulţumire Pr. Eduard Giurgi, în numele ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti, în special către episcopii Diecezei de Iaşi şi părinţii formatori şi profesori, exprimându-şi recunoştinţa pentru colaborare în formarea viitorilor preoţi ai Arhidiecezei de Bucureşti în Seminarul din Iaşi.

dsc_3895

Cuvinte de mulţumire şi felicitare a rostit şi PS Iosif Păuleţ pentru cei şapte tineri diaconi. “Îi felicităm şi le urăm succes în slujirea diaconală. Dumnezeu să-i ajute să ajungă cu bine la hirotonirea prezbiterală.” A mulţumit familiilor, care i-au oferit Bisericii, şi preoţilor care au contribuit la hrănirea vocaţiei lor, căci “orice vocaţie se clădeşte pe vocaţia altor preoţi, pasionaţi de Cristos”. Un gând de mulţumire a adresat celor două Seminarii în care s-au format, din Bacău şi Iaşi.

Pr. diac. Silviu Șaran: „Hirotonirea întru diaconat, care mi-a fost dăruită astăzi, este şi va fi mereu pentru mine un mister; profunzimea şi bogăţia sa m-au pătruns până la capătul fiinţei mele şi le voi aprofunda şi eu pentru tot restul vieţii mele.”

Articolul integral semnat de Pr. Cristian Diac poate fi citit pe ercis.ro

Foto: Adrian Cuba/Andreea Dima, ERCIS Media

Sfânta Liturghie de hirotonire a fost transmisă pe ERCIS FM, ERCIS Media şi Angelus TV și poate fi urmărită aici.

Hits: 1206

/ Știri / Tags: , ,

Share the Post