ÎPS Aurel Percă și PS Cornel Damian, la întâlnirea de lucru cu preoții parohi din decanatele de București

WhatsApp Image 2021-11-16 at 18.11.58

ÎPS Aurel Percă și PS Cornel Damian, la întâlnirea de lucru cu preoții parohi din decanatele de București

În atmosfera spiritului sinodal „Să mergem împreună!”, marți, 16 noiembrie 2021, ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, i-a convocat pe toți preoții parohi din decanatele București Nord și București Sud la o întâlnire de consultare și de lucru la Palatul Arhiepiscopal din București. La întâlnire a participat și PS Cornel Damian, Episcop Auxiliar de București.

Pe ordinea de zi a întâlnirii au fost prezentate și analizate subiecte actuale din viața pastorală locală. Printre acestea s-au numărat: Sinodul 2021-2023 – un timp de revigorare a dinamismului pastoral; binecuvântarea familiilor și a caselor pentru anul 2021; catehezele pentru timpul Adventului 2021 și al Postului Mare 2022; Anul Special „Familia Amoris Laetitia”; cursurile de formare pentru cateheți și lectori; încheierea Anului dedicat Sfântului Iosif în ARCB, ce va avea loc pe 9 decembrie 2021 în Catedrala Sf. Iosif, și altele.

Pe rând, fiecare părinte paroh a avut ocazia să împărtășească tuturor celor prezenți din experiența trăită în ultima perioadă marcată de pandemie, punând un accent important pe relatarea binecuvântării familiilor și a caselor din acest an.

La fiecare subiect prezentat, Păstorul Arhidiecezei a intervenit cu înțelepciune și bunătate, aducând clarificări și încurajând toate inițiativele pastorale ce urmăresc binele Poporului lui Dumnezeu.

După două ore și jumătate de „mers împreună”, toți cei prezenți la întâlnire s-au retras în Capela din Palatul Arhiepiscopal pentru un moment de rugăciune. Au urmat rugăciunea „Ora medie”, rugăciunea „Îngerul Domnului” și binecuvântarea ÎPS Aurel Percă.

Întâlnirea s-a încheiat cu o agapă frățească la care s-au reluat discuțiile pe temele de actualitate și s-a putut remarca frumusețea „familiei sacerdotale” ce există în ARCB.

Material realizat cu sprijinul Pr. Daniel Bulai

 

Hits: 1760

Share the Post