Ziua Mondială a Săracilor, celebrată la Catedrala Sf. Iosif

ziua saracilor

Ziua Mondială a Săracilor, celebrată la Catedrala Sf. Iosif

Cea de-a V-a Zi Mondială a Săracilor (14 noiembrie) a fost marcată la Catedrala Sf. Iosif printr-o Sfântă Liturghie solemnă, prezidată de PS Cornel Damian, Episcop Auxiliar de București.

„Ne pregătim pentru sfârșitul anului liturgic cu sentimente de încredere și vigilență; încredere, pentru că Domnul ne dă harul său pentru a ajunge la viața veșnică, o viață de unire cu El în iubire; vigilență, pentru că știm că suntem slabi, fragili. Trăim cu încredere și vigilență, mereu cu dorința de a progresa în iubire. Să avem grijă să folosim timpul pe care ni-l dă Dumnezeu, transformându-l în fapte bune, pentru că acestea duc la mântuire”, a spus PS Cornel Damian, referindu-se la celebrarea celei de-a V-a Zile Mondiale a Săracilor, „care ne amintește de misiunea Bisericii de a merge în întâmpinarea celor nevoiași și de a le întinde mâna”.

Vorbind despre mesajul Papei Francisc și de tema acestei Zile, „Pe săraci în aveți totdeauna cu voi”, PS Cornel Damian a explicat că aceste cuvinte pot fi citite „ca o invitație de a nu pierde oportunitățile care ne sunt oferite pentru a face binele. Nu este vorba doar de a liniști conștiința noastră făcând o pomană din când în când, ci mai degrabă, o chemare de a combate cultura indiferenței și a nedreptății față de cei săraci. De fapt, pomana este ocazională; în schimb, când împărțim cu alții, facem acest lucru pe termen lung. Pomana riscă să-l satisfacă pe cel care o face, și să umilească adesea pe cel care o primește, pe când împărțirea cu alții întărește solidaritatea”. Episcopul Auxiliar de București a încheiat cu un citat din mesajul Sf. Părinte: „Săracii sunt în mijlocul nostru. Cât de evanghelic ar fi dacă am putea spune cu tot adevărul: și noi suntem săraci, pentru că numai așa am reuși să-i recunoaștem realmente și să-i facem să devină parte a vieții noastre și instrument de mântuire”.

La invitația ÎPS Aurel Percă, în Arhidieceza de București a avut loc în săptămâna 7-14 noiembrie o colectă de bunuri în parohii, bunuri pe care Asociația Caritas București le va distribui celor în nevoie. Pentru cei care nu au reușit să aducă donații în parohii, dar doresc să contribuie în alte moduri, Asociația Caritas București va continua colecta și în timpul Adventului, după un program ce va fi comunicat.

Sf. Liturghie a fost transmisă în direct de Angelus TV și poate fi urmărită aici.

Hits: 194

/ Știri / Tags: ,

Share the Post